FinansWatch

Wall Streets kraftige kursdyk breder sig til Fjernøsten

Efter Wall Street igen tog et dyk torsdag, har aktienedturen bredt sig til Asien.

Foto: /ritzau/Lee Jin-man/AP

De asiatiske aktier falder fredag med de kinesiske markeder i frit fald til et flere måneders lavpunkt, efter at Wall Street igen vendte tommelen ned torsdag i lyset af stigende obligationsrenter.

Dermed gik de amerikanske aktier ind i en korrektionsfase, der kan vare ved et godt stykke tid.

"Korrigeringsfasen i aktiemarkedet kan vare hele februar og muligvis også marts. Stigningen i de lange amerikanske renter bliver nødt til at stabilisere sig, for at korrektionsfasen kan afsluttes," siger seniorstrateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management i Tokyo til Reuters.

De amerikanske futures fortsætter den nervøse udvikling fredag morgen. Markedet startede positivt for derefter at falde 0,5 pct., men ved 6.30-tiden er der er stigning på omkring 0,2 pct. i såvel Dow Jones- som S&P-futuren, mens Nasdaq-futuren falder 0,2 pct.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan ligger med fald på 2,3 pct.

I Tokyo presser en stærk yen værdisætningen af aktier.

Nikkei-indekset dykker 3,0 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med fald på 2,5 pct.

De kinesiske aktiemarkeder følger med i højt tempo. Ud over presset fra droppet i de globale aktiemarkeder, bliver de kinesiske aktier tynget af investorernes forsøg på at sikre sig forud for det ugelange kinesiske nytår, der holder de finansielle markeder lukkede.

Shanghai Composite falder 4,7 pct., og CSI 300-indekset dropper 4,8 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks handles med et minus på 3,7 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et tab på 1,5 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks dropper 2,0 pct., mens Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 1,7 pct., og Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et tab på 0,9 pct.

Exceptionelle udsving med positiv afslutning for amerikanske aktier

Er aktiefesten slut?

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere