FinansWatch

Rapport: Mifid II vil kun få begrænset effekt på bankindtægter

Det nye investordirektiv vil kun koste en lille procentdel af investeringsbankernes indtægter fra Europa, Mellemøsten og Afrika, skriver Financial Times på baggrund af ny rapport.

Der har bredt sig en stor frygt for det kommende europæiske investordirektiv Mifid II, men ifølge en ny rapport fra konsulenthuset Coalition vil det ramme mindre end 3 pct. af investeringsbankernes indtægter fra Europa, Mellemøsten og Afrika. Det skriver Financial Times.

Investordirektivet har til hensigt at skabe mere transparens om, hvad investorer betaler for og har f.eks. gjort det forbudt for bankerne at tage formidlingsprovision fra investeringsforeninger i forbindelse med porteføljeplejeordninger. Men ifølge Coalition har branchen overgjort omkostningerne ved direktivet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs