FinansWatch

Visa afviser kritik: Butikkerne må afsøge markedet

Apple Pay har mødt kritik fra butikker og forbrugervagthund om højere gebyrer på betalingerne, da it-giganten ikke har en aftale med Nets om Dankort. Visas danske landechef afviser kritikken og siger, at de utilfredse butikker bør kigge rundt på markedet.

Jens Damgaard, landechef for Visa i Danmark.

Apple lancerede sidste tirsdag mobilbetalingstjenesten Apple Pay til kunder i Jyske Bank og Nordea. Det medførte hurtigt kritik, idet det er Visa-kortet og ikke Dankortet, som bliver brugt til at gennemføre købet, og det giver butikkerne højere gebyrer.

Kritikken blev fredag gentaget af supermarkedskæderne Coop og Dansk Supermarked, men Visas danske landechef, Jens Damgaard, er ikke enig i kritikken og fortæller i et interview med Børsen, at det står butikkerne frit for at afsøge markedet for andre betalingsindløsere.

"Man kan som handlende godt sige, at en betalingsmetode har en større omkostning for mig som forretning. Mit råd her er, at er man ikke tilfreds med de priser, man får fra sin leverandør, så må man ud og afsøge markedet," siger Jens Damgaard til Børsen.

Han tilføjer, at omkostningen er den samme ved Apple Pay-betalinger som betalinger med et Visakort, idet der ikke opkræves særskilte gebyrer fra butikkerne for Apple Pay-betalinger.

Højere gebyrer får Coop til at fraråde Apple Pay

Nets håber at få dankortet ind i Apple Pay

Dansk Erhverv gruer for Apple Pays ankomst i Danmark 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs