FinansWatch

Fyret finanschef kræver millioner af Nets

En tidligere chef i Nets er gået glip af et tocifret millionbeløb, fordi hun – ifølge hende selv – blev presset til at sælge sine medarbejderaktier, kort før det kom frem, at koncernen skulle børsnoteres.

/ritzau/Torben Åndahl
Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Ralitsa Møller, tidligere chef for finansafdelingen i Nets, mener, at hun blev uretmæssigt fyret, og mener desuden ikke, at det var fair at hun måtte acceptere at sælge sine medarbejder aktier tilbage til spotpris. Det skriver Børsen.

Efter fyringen af Ralitsa Møller blev hendes kapitalandele i Nets tilbagekøbt og værdisat til 875.000 kr. Kort efter viste det sig, at Nets var på vej til at blive børsnoteret. Ifølge Nets' egne beregninger skønnes hendes kapitalandele at være 22 mio. kr. værd med kapitalfonden Hellman & Friedmans købstilbud på 165 kr. per Nets-aktie.

"Min klient har lidt et væsentligt tab på grund af en pligt til at afstå aktierne til en værdiansættelse, som Nets godt vidste, var urimeligt lav, hvilket man tav om til skade for en medarbejder, der uretmæssigt var blevet opsagt. Det mener vi ikke er en rimelig måde at agere på," siger Michael Møller Nielsen, advokat for Ralitsa Møller, til Børsen.

Sagen føres nu ved domstolene, og her har Nets' advokater plæderet for, at fordi Ralitsa Møller efterfølgende fortryder, "kan det ikke føre til, at den gyldigt indgåede aftale bortfalder."

Kapitalfonde løber stor risiko med købstilbud på Nets

Forgyldt topchef kan blive tvunget til massiv investering i Nets

Forsiden lige nu

Fem år gammel sender stadig syge i forsikringshul

På trods af at førtidspensionsreformen blev vedtaget i 2013, er der stadig kunder, der ikke kan få dækning for tab af erhvervsevne på trods af at have en sådan forsikring hos deres pensionsselskab.

Vækst-sparekasse bremser en smule op

Efter igen og igen at have brudt Finanstilsynets retningslinjer for udlånsvækst holder Dragsholm Sparekasse sig i 2017 lige akkurat inden for grænsen. Væksten er dog stadig markant, hvilket blandt andet skyldes overtagelsen af Refsnæs Sparekasse.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere