FinansWatch

Topposterne i finansbranchen tilhører danske mænd

Det ser temmelig ens ud på toppen i den danske finansbranche, hvor både kvinder og udlændinge er en mangelvare. ”Tudetosset”, lyder det fra Finansforbundet.

Foto: Colourbox

Toppen af den danske finansbranche er domineret af mænd – danske mænd. Det skriver Jyllands-Posten lørdag på baggrund af analysen Management Survey 2017, der er udarbejdet af search-virksomheden Alexander Hughes.

Og tallene i opgørelsen taler sit tydelige sprog. Blot 3 pct. af topposterne i den finansielle sektor er besat af udlændinge, mens kun 4 pct. af de adm. direktører er kvinder. Opgørelsen er lavet blandt virksomheder med over 100 ansatte.

Hos Finansforbundet kalder næstformand Solveig Ørteby fordelingen for ”tudetosset”.

”Der mangler noget mangfoldighed på topniveauet. Kvinderne, men også kandidater med f.eks. de lidt krøllede it-hjerner, med innovationskompetencer eller med anden baggrund end dansk, bliver ikke inviteret ind i tilstrækkeligt høj grad, og det giver en selvforstærkende effekt. Man udelukker en del gode kompetencer, for f.eks. kvinder har andre evner end mænd, og der mister man noget værdi for ledelsen og virksomheden,” siger hun til Jyllands-Posten.

 Hvert tredje aktieselskab har ikke en kvinde i bestyrelsen

 Banker misser mål for kvinder i topledelsen

 Storbankers topledelse har altid været en mandeklub 

 Flere kvinder har lederstillinger i finanssektoren 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs