FinansWatch

Finansiel Stabilitet får plus på 288 mio. kr. efter første halvår

Det statslige oprydningselskab efter finanskrisen, Finansiel Stabilitet, er kommet ud af første halvår med et plus. Det skyldes indbetalinger til den såkaldte Afviklingsformue, der skal hjælpe ved en kommende krise, mens levn fra den seneste finanskrise fortsat giver tab. 

Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Valente

Finansiel Stabilitet, der står for at afvikle krakkede banker, er kommet ud af første halvår 2017 med et plus på 288 mio. kr. Det skyldes indbetalinger til den såkaldte afviklingsformue, mens bankpakke 4-aktiviteterne og Indskyder- og Investorgarantiordningen begge bidrog negativt.

Finansiel Stabilitet modtog 748 mio.  kr. i indbetalinger til Afviklingsformuen, som bankerne løbende betaler ind til for at dække nuværende og kommende tab. Heraf tæller 374 mio. kr. med i første halvår og indgår dermed i resultatet for perioden.

Bankpakke 4-aktiviteterne bidrog negativt med 51 mio. kr., mens Indskyder- og Investorgarantiordningen fik et negativt resultat på 31 mio. kr. 

Den samlede balancen var udgangen af halvåret på 23,6 mia. kr. mod 23,3 mia. kr. ultimo 2016.

Af den samlede balance på 23,6 mia. kr. udgør Bankpakke I-V aktiviteterne 9,3 mia. kr., Indskyder- og Investorgarantiordningen 13,2 mia. kr. og Afviklingsafdelingen 1,8 mia. kr., mens der var koncernmellemværende for 0,7 mia. kr., oplyser Finansiel Stabilitet.

Indbetalingerne til afviklingsformuen skal efter planen stoppe når formuen når op på 7,1 mia. kr.

For hele 2017 ventes der negative bidrag fra både Bankpakke 4-aktiviteterne og Garantiformuen, indbetalingerne fra de bidragspligtige institutter til Afviklingsformuen ventes at lande på 700 mio. kr.

"Resultatforventningerne indebærer nogen usikkerhed, idet der fortsat er betydelig usikkerhed om resultatet i 2017 for de aktiviteter, som knytter sig til Bankpakke 4-aktiviteterne," skriver Finansiel Stabilitet.

Finansiel Stabilitets egenkapitalen er nu på 22,0 mia. kr. mod 21,7 mia. kr. ved indgangen af året. Heraf kan 13,2 mia. kr. kan henføres til Indskyder og Investorgarantiordningen, 7,4 mia. kr. til Bankpakke 4-aktiviteter og 1,4 mia. kr. til Afviklingsafdelingen, fremgår det.

Bankchefer får bøde for stort engagement med spekulant

Finansiel Stabilitet hiver toppen fra Amagerbanken i landsretten

Finansiel Stabilitet skal betale stort millionbeløb til advokater 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs