FinansWatch

SDU-professorer sender hård kritik mod Lars Rohde

Nationalbankens direktør Lars Rohde er ude på et skråplan, når han plæderer for dansk eurodeltagelse, lyder det fra to professorer på Syddansk Universitet.

Thomas Barnebeck Andersen, professor ved SDU, og Nikolaj Malchow-Møller professor og de kan samme sted langer i en kronik i Børsen kraftigt ud efter nationalbankdirektør Lars Rohde.

Kritikken kommer i kølvandet på den diskussion, der har kørt tidligere på sommeren, hvor Liberal Alliances finansordfører og formand for Folketingets Finansudvalg, Joachim B. Olsen, kritiserede Nationalbanken for at politisere i udmeldinger om skat og vækst. Den slags bør nationalbankens ledelse ikke blande sig i, mente LA-politikeren.

Professorernes kritik går dog ikke på dette, skriver de, men på, at Lars Rohde ikke bør plædere for dansk eurodeltagelse, som han har gjort tidligere (senest i radioprogrammet P1 Business 14. juli 2017), da det er "et klokkeklart eksempel på, at ledelsen er blevet en politisk aktør."

"Lars Rohde politiserer, og en politiserende nationalbankdirektør underminerer slet og ret Nationalbankens troværdighed. Det kan ingen være tjent med. Nationalbankens øverste ledelse bør tænke sig grundigt om, for den balancerer på kanten af et skråplan."

Rohde advarer regeringen mod at snolde opsvinget væk

Lars Rohde langer atter ud efter pensionskasser for valutauro

Forsiden lige nu

Trygs overskud faldt i fjerde kvartal

Overskuddet hos forsikringskæmpen skrumper i fjerde kvartal og lander under analytikernes forventninger. Til gengæld kan aktionærerne glæde sig over ekstraordinært udbytte (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere