FinansWatch

Søren Gade bagmanden bag ændringer i 'statsbank'

Ifølge Børsen var det Venstres gruppeformand, Søren Gade, der påvirkede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i retning mod den model, som regeringen nu har lagt sig fast på i forhold til finansieringen af almene boliger.

Søren Gade (V) Foto: PR

Det var angiveligt Venstres gruppeformand, Søren Gade, som påvirkede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under udformningen af den såkaldte statsbank. Det skriver Børsen.

I juni foreslog boligminister Ole Birk Olesen (LA), at staten for at spare renteudgifter skulle overtage alle de 180 mia. kr., som realkreditsektoren har lånt ud til den almene boligsektor. Det vakte dog harme i dele af partiet Venstre, og særligt partiets gruppeformand, Søren Gade, advarede mod, at regeringen konstruerede en statsbank.

Nu har regeringen lagt sig fast på en ny model, hvor det "blot" er 90 pct. af udlånet, som flyttes over til staten. Og i udformningen af den model har Søren Gade altså angiveligt haft en finger med i spillet. Børsen skriver, at det var et afgørende møde onsdag aften i denne uge mellem Søren Gade og statsministeren, som satte skub i tingene.

"Jeg har kun ros primært til statsministeren, men også til finansministeren, fordi han også har været med. Det er bare statsministeren, der har slået sømmene i," siger Søren Gade til Børsen.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere