FinansWatch

Barclays skal i retten i januar 2019

Barclays og en række af den britiske banks tidligere chefer skal i 2019 møde i retten anklaget for bedrageri i forbindelse med, at banken i 2008 under finanskrisen skaffede milliarder i kapitalrejsning fra Qatar. Det skriver Financial Times.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Den britiske bank Barclays og en række af dens tidligere chefer, herunder eksdirektør John Varley, skal i retten i januar 2019 under anklager for bedrageri i forbindelse med kapitalrejsning for milliarder i 2008.

Det skriver The Guardian.

John Varley er sammen med Roger Jerkins, Tom Kalaris og Richard Boath anklaget for, hvordan den pressede bank under finanskrisen i 2008 skaffede 11,8 mia. pund fra Qatar.

De er de første seniorbankfolk, som bliver anklaget for deres rolle i begivenhederne, der går tilbage til bankkrisen for næsten ti år siden.

Barclays og de fire tidligere chefer er anklaget for i en sammensværgelse at have begået bedrageri ved falsk repræsentation i forbindelse med den fundraising, der fandt sted i juni 2008, mens Varley, Jenkins og banken yderligere er anklaget for falsk repræsentation under en fundraising i oktober 2008.

Varley, Jenkings og Barclay står over for endnu en anklage for at yde ulovlig finansiel assistance.

/ritzau/FINANS

Britisk bank beskyldt for griskhed under kriseredning 

Britisk storbank anklages for svindel i krisedagene 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs