FinansWatch

Kønnene prioriterer forskelligt i investeringer

Selvom der er en række fællesstræk, når det kommer til investeringer, så er der alligevel en klar forskel, når det kommer til kønnenes risikoprofiler.

Niklas Odenwall, landechef i Nordnet. Foto: PR

Selvom mænd stadig udgør den største kundegruppe, er kvinder er i stigende grad begyndt at investere. Og der er en klar forskel i de aktier, som kønnene sætter deres penge i.

Det skriver Børsen.

For mens top fem for begge køn domineres af de danske aktier Novo Nordisk, Vestas, Genmab og Pandora på henholdsvis første- til fjerdepladsen, så er den femte mest købte aktie forskellige for de to køn - her køber den gennemsnitlige mandlige kunde hos Nordnet Bavarian Nordic, mens den gennemsnitlige kvinde køber Danske Bank.

Mænd har en tendens til at vælge de individuelle aktier, som stiger mest og hurtigst, så går kvinderne i stedet efter den solide kerne af virksomheder, påpeger Niklas Odenwall, som er landechef i Nordnet. Og samme tendens ses hos Sydbank.

"Danske Bank er en virksomhed, vi alle har en fornemmelse af, hvordan det går med. Og det er hæftet op på, hvordan det går i dansk økonomi og på, at Danske Bank står for solid bankdrift, hvorimod Bavarian Nordic repræsenterer det stik modsatte," siger aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen.

 

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere