FinansWatch

Nets og andre betalingsaktier løftes af opkøbsinteresse

En række betalingsfirmaet stryger opad på børserne efter opkøbshistorier.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Rygtestrømmen svirrer om selskaber inden for betalingstransaktioner, efter at først danske Nets og nu også britiske Worldpay har bekræftet at have modtaget køberhenvendelser. Det har sendt de to selskabers aktiekurser i vejret, og andre trækkes med op, herunder selskaber som tyske Wirecard og hollandske Gemalto.

Det britiske betalingsselskab Worldpay, der tidligere er blevet nævnt som en mulig køber af danske Nets, er muligvis selv på vej til et salg. I hvert fald har selskabet modtaget indledende tilnærmelser fra det amerikanske betalingsselskab Vantiv og storbanken JPMorgan, der undersøger muligheden for at overtage aktiekapitalen i Worldpay.

Det understreges dog, at der ikke er nogen garanti for, at tilnærmelserne udmunder sig i et konkret bud. Ikke desto mindre sender nyheden tirsdag aktien i Worldpay op med 11,7 pct.

I løbet af weekenden kom det også frem, at Nets har været genstand for opkøbsinteresse. Ifølge Bloomberg News er kapitalfonden Hellman & Friedland blandt de potentielle købere. Det har sendt Nets-aktien kraftigt opad på børsen i København de seneste dage.

Efter en stigning mandag på 10,9 pct. avancerer Nets-aktien tirsdag yderligere 3,4 pct. til 148,40 kr. På et tidspunkt krydsede aktien endda over de 150 kr., som Nets blev noteret til på fondsbørsen sidste år.

På børsen i Frankfurt stiger betalingsselskabet Wirecard tirsdag endvidere 5,2 pct., og i Holland stiger Gemalto, der er i samme branche, med 3,2 pct.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs