FinansWatch

Hjerterytmen er fremtidens pinkode

MONEY20/20: Sikkerhedsudvikleren OT-Morpho er ved at sætte en betalingsløsning ind i et ur. Sikkerheden bag bliver ejerens hjerterytme, fortæller adm. direktør Didier Lamonte på fintech-konferencen Money20/20.

Didier Lamont, adm. direktør i OT-Morpho. Foto: Michael Duelund

Når du i fremtiden handler ind i supermarkedet, skal du blot medbringe dit armbåndsur. Og hvis det bliver stjålet, vil tyven ikke nå langt i forsøget på at betale med det.

Det forklarede Didier Lamonte, adm. direktør i den franske sikkerhedsudvikler OT-Morpho, fra scenen foran en tætpakket sal, der var inde og høre keynotes på fintech-konferencen Money20/20.

Her fremviste han nogle af virksomhedens seneste fremskridt inden for sikkerhed i betalingsløsninger, der hele tiden skal udvikles, i takt med at betalingsmulighederne udvides kraftigt i disse år.

"Ja, vi skal investere i fremtidig teknologi. Men vi skal også investere for at modernisere og innovere sikkerheden omkring teknologien. For det er den sidste barriere," sagde Didier Lamonte.

Ur identificere dig via hjerterytme

Han fortalte, at man har integreret en fingeraftrykslæser i et betalingskort, ligesom man i Kina har lanceret et betalingskort, der indeholder processor, batteri og et lille display med en kode, der ændrer sig hver halve time. Batteriet holder tre år.

"De nye løsninger vil ikke bare øge sikkerheden. De vil også tiltrække nye kunder til bankerne. 5 pct. af kunderne, der kommer ind og efterspørger disse produkter, er nye kunder," sagde Didier Lamonte.

Kort efter kunne han stolt fremvise OT-Morphos næste produkt.

"Tiden med internet of things er slut. Nu er det payment of things. Enheder vil være i stand til at betale af sig selv. Et eksempel på, hvad vi lige nu arbejder på, er betalingsure. Det er ligetil. Når du kan integrere det i et stykke plastik, kan du også gøre det i et ur," sagde han og fortsatte:

"Men vi udstyrer det her ur med en lille sensor der måler hjerterytmen på personen, der bærer det. Hjerterytmen er individuel for hver enkelt person. Vi håber på at kunne sætte den på markedet snart."

Morpho

OT-Morphos betalingskort med fingeraftrykslæser. FOTO: Michael Duelund

Russisk enhjørning vil lokke millennials i bankerne

Spansk bankboss: Bankerne skal gribe kunderne helt anderledes an

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere