FinansWatch

Fortæl om dine oplevelser fra finanskrisen

I anledning af at det er ved at være ti år siden, finanskrisen brød ud, indsamler FinansWatch gode, tankevækkende, skræmmende og sjove historier fra kriseårene.

En medarbejder forlader Lehman Brothers' hovedkontor i New York, efter den 158-årige investeringsbank har indsendt konkursbegæring mandag 15. september 2008. Det betragtes som finanskrisens startdato, men allerede et år inden må den britiske bank Northern Rock bede om kriselån. Foto: Arkiv: /ritzau/AP/Louis Lanzano

Kære FinansWatch-læsere,

Det er ved at være ti år siden, at krisens ødelæggende kræfter begyndte at vælte ind over finanssektoren.

Og mens finanskrisen nu er overstået, er efterspillet og historieskrivningen stadig i fuld gang. Hvad skete der, og hvorfor skete det?

Her på FinansWatch vil vi gerne bidrage til historieskrivningen med beretninger fra gulvet fra de mennesker, der oplevede kriseårene på tætteste hold.

For mens professorer, tænketanke og vismænd har øjnene rettet mod det store billede, kan læserne af FinansWatch bidrage med de konkrete oplevelser og erfaringer.

I har siddet på bankernes handelsgulve, I har mødt fortvivlede kunder i øjenhøjde, I har hørt på årevis af kritik fra samfundet, I har forhandlet med myndighederne om kriselån, og I har truffet svære beslutninger med store konsekvenser for medarbejdere, aktionærer og lokalsamfund.

Skriv til sm@finanswatch.dk, eller ring på 33 30 83 41 med dine oplevelser fra finanskrisen. Alle historier store som små har interesse.

Alle henvendelser vil blive behandlet fortroligt.

Venlig hilsen

Steffen Moses, journalist, FinansWatch

Forsiden lige nu

Tilsynet uddeler en håndfuld påbud efter hvidvaskbesøg i arbejderbank

Finanstilsynet har været på besøg i Arbejdernes Landbank med fokus på, hvor godt styr der er på hvidvaskområdet i banken. Besøget udløser seks påbud, som blandt andet går på, at risikoen for terrorfinansiering skal indgå i bankens risikovurdering, og at der skal udpeges et direktionsmedlem som er ansvarlig for, at banken opfylder kravene i hvidvaskloven.

Handelsbanken skal have ny topchef

Handelsbanken topchef, Anders Bouvin, har bedt om at træde tilbage til 31. august næste år. Dermed skal banken på udkig efter en ny adm. direktør.

Norsk forsikringsdirektørs retur til København slutter ringen

Den nye chef for Gjensidige i Danmark har kun arbejdet syv år inden for forsikring. Men en lang international karriere inden for corporate finance med børsintroduktioner og fusioner og opkøb har klædt den økonomiuddannede nordmand på til chefstillinger i forsikringsbranchen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere