FinansWatch

Trump nominerer Dodd-Frank modstander til vigtig finanspost

Banklobbyen jubler over Donald Trumps valg til at skulle stå i spidsen for det amerikanske agentur, som har ansvaret for at lukke nødlidende banker.

/ritzau/AP/Evan Vucci
Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci

Den amerikanske præsident Donald Trump har sendt et signal til Wall Street om, at der kan være deregulering på vej, skriver Financial Times. Præsidenten har nemlig peget på sit bud på, hvem der skal stå i spidsen for the Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC, der er det agentur, som har til ansvar at lukke nødlidende banker.

Valget er faldet på Jim Clinger, som har arbejdet i USA's kongres i mange år, og forslaget har vakt glæde hos banklobbyisterne i Washington. De jubler over hans erfaring, mens fortalerne for strammere regulering til gengæld så noget mere dystert på udpegelsen.

Tidligere arbejdede Jim Clinger som rådgiver i finanskomiteen i repræsentanternes hus, hvor han arbejdede for komiteens republikanske formand, Jeb Hensarling, der blandt andet er kendt for sine angreb på bankreguleringen Dodd-Frank.

Før han kan tiltræde sin nye stilling, skal den godkendes af senatet. Hvis det lykkes, starter han i slutningen af november i år.

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere