FinansWatch

Europas første blockchain-forskningscenter skal ligge i København

IT-Universitetet lægger hus til nyt center med forskning i blockchain-tekonologi. Nordea er partner på projektet.

København bliver nyt europæisk centrum for forskning i blockchain-teknologi. I hvert fald oprettes der nu et center på IT-universitetet i København, hvor der som det første sted i Europa vil blive forsket i blockchain, som mest er kendt som teknologien bag krypto-valutaen Bitcoin. Det skriver Finans.

Det nye center åbner i september, og det forventes, at der vil blive knyttet mellem 10 og 15 forskere til det.

"Vi havde en sommerskole sidste år om blockchain, med virksomheder som Mærsk og Nordea, og det var en stor succes. Så vi tænkte, at vi skulle kunne arbejde med de problemstillinger, der rejser sig, på en mere permanent basis," siger professor Roman Beck, der bliver leder af det nye European Blockchain Center, til Finans.

Det er meningen, at eksterne samarbejdspartnere skal tilknyttes centeret, og i første omgang er Nordea bekræftet, skriver Finans.

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs