FinansWatch

Investorerne træder vande før amerikansk rentemøde

Den amerikanske centralbankchef Janet Yellen Foto: Susan Walsh/AP/Polfoto

Der var kun små bevægelser på det amerikanske obligationsmarked tirsdag, hvor investorerne havde en afventende position frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, som bliver afsluttet onsdag aften dansk tid.

Renten på de toneangivende tiårige amerikanske obligationer lå i 2,21 pct., da Wall Street lukkede tirsdag aften, og det var helt uændret i forhold til samme tidspunkt mandag.

Siden er renterne faldet et enkelt basispoint på markedet i Tokyo og ligger i 2,20 pct. onsdag morgen.

Renterne var en kort overgang oppe i 2,23 pct. tirsdag oven på et nøgletal over producentpriserne i USA. Priserne steg 2,4 pct. på årsbasis mod en ventet stigning på 2,3 pct.

En auktion over 30-årige statsobligationer, hvor der var god efterspørgsel, pressede dog atter renterne tilbage til udgangspunktet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der bliver afsluttet klokken 20, vil efter alt at dømme byde på en stramning af bankens pengepolitik.

Det er i hvert fald forventningen blandt stort set alle økonomer, og derfor vil fokus primært være på det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Janet Yellen, hvor der vil blive lyttet efter indikationer for fremtidig renteforhøjelser.

Federal Reserve hævede senest renten i marts til 0,75-1,00 pct., og den vil ifølge forventningerne blive sat op til 1,00-1,25 pct.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere