FinansWatch

Finanslobby ser øget chance for resultater ved Basel-møde

I denne uge mødes Basel-komitéen og bliver muligvis enige om et sæt nye krav til banker og realkreditinstitutter. Chancen for, at det sker, er i hvert fald øget, mener Finans Danmark.

Den magtfulde Basel-komité mødes i denne uge i Sverige, og her kan skæbnen for banker over hele verden – og dansk realkredit – blive forseglet. Det vurderer brancheorganisationen Finans Danmark over for Børsen.

"Det er et møde, som vi helt klart er spændte på at se, hvad der kommer ud af. Lige dette møde er jeg mere spændt på end dem, der var sidste år. Forhandlingerne har været i en form for vakuum i noget tid, men der ligger både et internt og eksternt pres for, at de skal blive enige. Der er dog stadig uenighed, og de kan ikke lave en aftale, før de er enige. Men sandsynligheden for, at der kommer noget nu, er absolut steget," udtaler Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finans Danmark, til avisen.

For nylig blev et notat fra Basel-komitéen lækket, og som FinansWatch kunne beskrive omfatter det som ventet et forslag om, at der skal være et gulv for, hvor meget kapital der skal bindes, når der ydes lån, og at det vil komme i form af en gradvis indfasning fra 2021 til 2027. Læs mere om notatet i nedenstående artikel:

Her er Basel-komitéens forslag til nye kapital-gulvkrav

Nye kapitalkrav kan give stigende bidragssatser til realkreditten

Regning for gulvkrav ender hos forbrugerne

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere