Ny undersøgelse: Finansansatte lever for deres job

Et flertal af medlemmerne i Finansforbundet føler, at deres identitet er tæt knyttet til deres arbejdsliv, viser ny undersøgelse.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Noget kunne tyde på, at jakkesæt og lommeregner ikke bliver efterladt på kontoret, når Finansforbundets medlemmer skal hjem fra arbejde. Hele tre ud af fire medlemmer føler nemlig, at deres identitet er tæt forbundet med deres arbejdsliv. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Finansforbundet.

I spørgeskemaundersøgelsen er 1000 medlemmer blevet spurgt til deres identitet og arbejdsliv, og her svarer tre ud af fire altså, at deres identitet i høj grad eller meget høj grad er knyttet til deres arbejdsliv. Samtidig oplyser to tredjedele, at de er helt eller delvist enige i, at de ville miste en del af deres identitet, hvis de mistede jobbet.

En af dem, der har deltaget i undersøgelsen er den 30-årige Lars Bøgh Jensen, der arbejder som privatassurandør i Sønderjysk Forsikring. Han gik uden job i to år, og i den tid blev han meget bevidst om, hvor tæt hans identitet hænger sammen med jobbet.

"Uden mit job var jeg en anden, lidt en taber, følte jeg. Jeg bygger en del af min selvtillid og respekt på de professionelle evner og det job, jeg har. Også i min familie og omgangskreds," siger Lars Bøgh Jensen i et interview med Finansforbundet.

En anden, der har medvirket i undersøgelsen er Annmari Bæk Henriksen, der arbejder som bankrådgiver i Nordea Kredit. Hun mener derimod ikke, at jobbet er en del af hendes identitet.

"Jeg har en stor loyalitetsfølelse over for Nordea, og jeg er glad for mit arbejde – jeg går altid efter at yde lidt ekstra, når jeg taler med kunder og kollegaer. Men det er ikke ensbetydende med, at det er en del af min identitet. Jeg er ikke mit arbejde," siger Annmari Bæk Henriksen i et interview med Finansforbundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også