FinansWatch

Forbrugerrådet anmelder tre banker for gebyrhop på visa-dankort

Landets tre største banker bliver nu anmeldt af Forbrugerrådet efter at have hævet sine gebyrer på visa-dankortbetalinger i udlandet med 50 procent. Prisstigninger ligner et kordineret angreb, lyder det fra Forbrugerrådet. Det skriver DR Nyheder.

Foto: BORBERG THOMAS

Nordea, Danske Bank og Jyske Bank modtager nu en anmeldelse fra Forbrugerrådet for deres prisstigninger på udenlandsk brug af visa-dankort. Det skriver DR Nyheder. Senest har Nordea annonceret, at koncernen pr. 1 juni vil hæve sine gebyrer på visa-dankortbetalinger i udlandet fra 1,0 til 1,5 procent, hvilket nu har resulteret i, at Forbrugerrådet har anmeldt alle tre banker til Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen.

"Vi mener, at det er ulovligt at hæve valutakurstillægget for visa-dankort med 50 procent. Vi vil derfor anmelde de banker, der gør det, til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at få prøvet, om vi har ret", siger Troels Holmberg, seniorøkonom i Forbrugerrådet, til DR Nyheder.

Ifølge Troels Holmberg ligner gebyrhoppet hos Nordea, Jyske Bank og Danske Bank et kordineret angreb på visa/dankortet, da de i løbet af året hver især har annonceret prisstigninger. Ifølge ham forringer de tre banker vilkårene i håbet om at få forbrugerne over på andre betalingskort, som de tjener mere på.

Nordea oplyser, at der ikke er tale om et kordineret angreb, og der ingen sammenhæng er mellem koncernens prisstigninger og de stigninger, som Danske Bank og Jyske Bank har annonceret tidligere på året. Hverken Danske Bank eller Jyske Bank har ønsket at udtale sig, men Danske Bank oplyser i et skriftligt svar til DR Nyheder, at banken overholder loven.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs