FinansWatch

Merkel ser gerne tysk afløser som ECB-chef efter Draghi

Den tyske centralbankchef bør være den næste i chefstolen i den Europæiske Centralbank, mener den tyske regeringstop.

Foto: Geert Vanden Winjgaert/AP/POLFOTO

Chefen for den tyske Bundesbank, Jens Weidmann, kan være i spil som ny chef for den Europæiske Centralbank, ECB, når den nuværende Mario Draghis periode som førstemand for banken udløber ved udgangen af oktober 2019.

Det skriver den tyske avis Der Spiegel.

Det er den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og finansminister Wolgang Schaeuble, der ifølge avisen peger på den tyske centralbankchef.

Efter en hollænder, en franskmand og en italiener mener de to, at det er på tide med en tysker i spidsen for ECB. Weidmann er selv villig til at overtage posten, hvis han bliver tilbudt posten, skriver Der Spiegel.

Det er ikke første gang, en tysker kommer på tale som chef for ECB. Også Axel Weber, der var Weidmanns forgænger som chef for Bundesbanken, har været nævnt. Men det blev ved snakken, da han i stedet blev bestyrelsesformand for den schweiziske bank UBS.

Webers ræsonnement på det tidspunkt var, at han som tysker ikke kunne gennemtvinge en kurs om mere lempelig pengepolitik i Styrelsesrådet imod flertallet af repræsentanterne fra den sydlige del af eurozonen.

En talsperson for den tyske regering har dog sagt, at det ikke er nødvendigt allerede nu at diskutere, hvem der skal være den næste chef for den Europæiske Centralbank. Og også Bundesbank afviser at kommentere sagen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere