FinansWatch

Læs alt om de nye tendenser i forsikringsbranchen

En ny bølge er over de gamle forsikringskæmper, hvor teknologi og partnerskaber i langt højere grad end tidligere vil komme til at dominere landskabet. Insurtech er på manges læber lige nu, og derfor har FinansWatch sat fokus på emnet i en række artikler, som du kan læse nedenfor.

Carsten Andreasen
Foto: Carsten Andreasen

Den teknologiske udvikling fylder stadig mere hos landets forsikringsselskaber.

Insurtech har ramt branchen både internationalt og i Danmark, men hvordan arbejder landets selskaber med området, og hvor langt er de i omstillingen til at blive mere digitale og brugervenlige?

Partnerskaber fylder ligesom i banksektoren mere og mere i jagten på nye og innovative idéer, men hvor langt har de spirende startups bevæget sig ind bag kæmpernes tykke mure, og kan de overhovedet tilbyde noget nyt?

Læs de foreløbige artikler nedenfor. Listen opdateres løbende.

18. juli 2017

Otte ud af ti forsikringsselskaber verden over er bange for at miste omsætning til insurtech-startups, viser undersøgelse.

Forsikringskæmper frygter iværksættere

13. juli 2017

Ni ud af ti forsikringsselskaber verden over har problemer med at hyre og fastholde medarbejdere, der har innovative kompetencer, viser ny undersøgelse.

Forsikringsbranchen kæmper med at skaffe nytænkende arbejdskraft

6. juli 2017

Forsikringsplatformen gobundl har søgt med lys og lygte efter et partnerskab med de store forsikringsspillere, og nu er den første aftale endelig i hus.

Forsikringsiværksættere hiver aftale hjem

5. juli 2017

Syv ud af ti forsikringsselskaber verden over planlægger at satse på blockchain-teknologi som drivkraft til at forbedre interne processer, viser ny undersøgelse.

Forsikringsspillere står på spring til blockchain-sats

29. maj 2017

De mindre forsikringsselskaber er langsomt i gang med at gøre deres forretning parat til en større digital omstilling, men ligesom hos de større selskaber har startups heller ikke hos dem gjort sig bemærket. Der er en træg udvikling i branchen, lyder det fra to mindre forsikringsselskaber.

Sådan arbejder de mindre forsikringsselskaber med insurtech

11. maj 2017

Danske startups går nogle hårde år i møde i deres søgen efter løsninger til forsikringsselskaberne. En mangel på interesse og tæt kundekontakt i branchen bliver deres største fjende, og en løsning på den problemstilling har brancheorganisationen Forsikring og Pension svært ved at se.

Forsikringslobby: Startups kan ikke udvikle branchen

4. maj 2017

Den teknologiske udvikling er i gang ude i de danske forsikringsselskaber, men insurtech-startups er endnu ikke en del af den. En dårlig forståelse af branchen og mangel på originale idéer er grunden til, at de danske startups ikke bliver hyret, lyder det fra direktøren i Købstædernes Forsikring.

Købstædernes Forsikring: Startups forstår ikke branchen

1. maj 2017

Forsikringsbranchen skal for alvor til at få øjnene op for de danske startups. Sker det ikke, riskerer udenlandske spillere at løbe med hele insurtechmarkedet, advarer iværksætterdirektør. Hos to forsikringsselskaber holder man dog igen med at kaste sig over de danske iværksættere.

Iværksætterdirektør: Dansk insurtech-udvikling skal i gang nu

26. april 2017

Flere af landets forsikringsselskaber er tilbageholdende med at indgå partnerskaber med startups og en af dem, der forgæves venter på en opringning fra et forsikringsselskab, er platformen gobundl. Vi er klar, nu mangler vi bare en samarbejdspartner, lyder det fra virksomheden.

Spæd forsikringsplatform savner opmærksomhed fra de store

25. april 2017

Flere virksomheder har ladet sig lokke til Trygs nye kontorfællesskab for startups. En af dem er Newbanking, som udover et nyt skrivebord også har landet et projekt med forsikringskæmpen. Men de to virksomheder var ikke et oplagt match, lyder det fra Newbanking-direktøren.

Startup: Vi havde ingen intention om at samarbejde med Tryg

24. april 2017

Fintech er for alvor ved at sætte sit aftryk på forsikringsbranchen, lyder det fra Axa. Det vil grundlæggende forandre forsikring, og der er allerede dukket nye produkter op.

Axa: Forsikringsbranchens fremtid er automatisering og peer to peer

21. april 2017

Virksomheden Monsenso, som udvikler app-teknologi i sundhedssektoren, har indgået sit første samarbejde i forsikringsbranchen med amerikansk genforsikringskæmpe.

Stort genforsikringsselskab indgår samarbejde med dansk app

21. april 2017

En techbølge har ramt de gamle forsikringskæmper, hvor nye idéer og partnerskaber med startups er en del af udviklingen. Men de danske selskaber er forsigtige. En spiller stikker dog ud.

Forsikringsbranchen halter bagud med startup-aftaler

20. april 2017

Den teknologiske udvikling fylder stadig mere hos de gamle forsikringskæmper. Insurtech har ramt forsikringsbranchen både internationalt og i Danmark, men de danske selskaber griber udviklingen forskelligt an. Finanswatch har talt med landets tre største forsikringsselskaber og spurgt, hvordan de arbejder med det.

Sådan arbejder danske forsikringsselskaber med insurtech

20. april 2017

Mens banksektoren har været hurtigere til at omfavne fintech, har der i forsikringsbranchen været noget mere stille om det, der betegnes som insurtech. Men der er ved at ske noget – også i Danmark.

Forsinket techbølge skyller ind over forsikringsbranchen

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere