FinansWatch

Medie: Copenhagen Capital køber ejendomme af ledelsens netværk

Jens Kindberg, der har været involveret med Københavns Andelskasse og forsøgte at købe den krakkede bank JAK Slagelse, har tjent millioner på at videresælge ejendomme til børnsoterede Copenhagen Capital.

Det børsnoterede selskab Copenhagen Capital har været på opkøbstogt på det københavnske ejendomsmarked. I flere tilfælde var ejendommene ejet af folk i ledelsens netværk. Boligøkonomer og Dansk Aktionærforening betegner handlerne som højst udsædvanlige.

Det skriver dagbladet Børsen.

I december 2016 købte Copenhagen Capital en ejendom af Jenka Holding, der er ejet af Jens Kindberg, for 32,5 mio kr. For omkring et år tidligere købte Jenka Holding ejendommen for 13,8 mio. kr.

Copenhagen Capital oplyste ikke fondsbørsen om sælgerens identitet.

"Det er en højst usædvanlig prisstigning på et år. Det lyder besynderligt," siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videnscenter, til dagbladet Børsen.

Desuden var Copenhagen Capitals direktør Lisbeth Bak og den tidligere formand Dag Kaj Schønberg i 2014 en del af Københavns Andelskasse sammen med Jens Kindberg, som i løbet af Copenhagen Capitals opstartsperiode hjalp selskabet med at finansiere ejendomme.

"Det er i høj grad vigtigt at oplyse, hvis man handler med folk, man kender. Hvis der ikke er fuld gennemsigtighed, anbefaler vi investorerne, at de kigger andre steder. Så man skal se sig godt for i de her tilfælde, og det er gælder særligt, når der er tale om store prisstigninger," siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, til avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs