FinansWatch

Medie: Seniorer spiller større rolle som private investorer

På kort tid har seniorer over 60 år fået en større andel af den privatejede børsformue. Det kan fortsætte, vurderer en fremtidsforsker over for Finans.

Investorer over 60 ejer en større del af børsformuen end tidligere. Og det gælder både privatejede børsnoterede aktier, obligationer og investeringsbeviser på børsen i København, Nasdaq, skriver Finans.

"Noget kunne tyde på, at ældre har øget deres opsparing mere end yngre gennem det senere par år. Måske er ældre i endnu højere grad end yngre påvirket af diskussionen om stigende levealder og sparer derfor relativt mere op," siger professor Jesper Rangvid, CBS, til Finans.

I alt er de ældre investorer gået fra at eje 62,82 pct. i 2010 til 67,32 pct. i dag af samtlige privatejede værdipapirer, ligesom aktieformuen i samme tidsrum er øget fra 56 til 64 pct.

Det er ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen fra Fremforsk gruppens store pensionsopsparinger, som nu afspejles i deres børsformuer.

PENSION: Her er vinderne i årets finansvirksomhed

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere