FinansWatch

Fynsk bank er klart hurtigst på nettet

De små finansvirksomheder trumfer de store, når det gælder om at have den hurtigste hjemmeside. Det viser måling foretaget af rådgivningsvirksomheden Digicure Deloitte for FinansWatch.

Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Det går deru'a' for Nordfyns Bank.

Banken med hovedsæde i Bogense – snart Odense – har nemlig den klart hurtigst hjemmeside i den finansielle sektor.

Det viser en måling blandt 140 danske finansvirksomheder foretaget af rådgivningsvirksomheden Digicure Deloitte for FinansWatch. Målingen er en del af rapporten "Digital Finans 2017".

Digicure Deloitte har målt den såkaldte load time, der indikerer tiden, det tager at hente indholdet på forsiderne af de analyserede hjemmesider. Altså den tid, det tager at hente alle filer, som HTML-dokumentet på hjemmesiden består af. Det inkluderer blandt andet JavaScript-, CSS- og billedfiler.

Nordfyns Bank har her en load time på blot 0,13 sekunder, hvilket er langt mindre end resten af finansvirksomhederne. På anden pladsen kommer Forsikringsselskabet Vendsyssel med en load time på 0,32 sekunder, og som treer ligger Forsikringsselskabet Trafik med 0,37 sekunder.

I det hele taget er det de små finansvirksomheder, som dominerer listen over de hurtigste på nettet (se en oversigt over de ti hurtigste hjemmesider nedenfor).

Ifølge Digicure Deloitte kan det hænge sammen med, at "de store" ofte propper for meget data på deres hjemmeside i forhold til"de små". Det skal dog nævnes, at load time blot et af flere mulige hastighedsmål.

Digicure Deloitte anbefaler, at load time ikke overstiger to sekunder. Ikke desto mindre viser undersøgelsen, at 25 pct. af de analyserede forsider var langsommere end den anbefalede hastighed.

Her er de ti hurtigste finanshjemmesider:

Nordfyns Bank: 0,13 sekunder

Forsikringsselskabet Vendsyssel: 0,32 sekunder

Forsikringsselskabet Trafik: 0,37 sekunder

Refsnæs Sparekasse: 0,37 sekunder

Kreditbanken: 0,45 sekunder

Sønderhå-Hørsted Sparekasse: 0,46 sekunder

Basisbank: 0,50 sekunder

Gartnernes Forsikring: 0,51 sekunder

Stadil Sparekasse: 0,51 sekunder

Rise Sparekasse: 0,52 sekunder

Se hele listen med de 140 finansvirksomheders hjemmesider, som er vurderet på en række forskellige performance parametre i rapporten ’Digital Finans 2017’, der udgives af FinansWatch i samarbejde med Wilke. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight og kan købes separat.

Læs gratis preview af rapporten her.

Læs mere om FW Insight her.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere