FinansWatch

Investeringer i passive fonde sætter ny rekord

Nye investeringer i EFT'er i årets første kvartal har ført til ny rekord for investeringerne i disse passive fonde. Det skriver Jyllands-Posten.

Multimilliardæren Warren Buffet er begejsteret for ETF'er. Foto: HERBERT GERALD

Handlen med udenlandske indeksfonde, de såkaldte ETF’er, satte rekord i årets 1. kvartal, hvor investorerne ifølge konsulenthuset ETFGI sendte næsten 200 mia. dollars – svarende til 1.383 mia. kr. Dermed er ca. 25.000 mia. kr. nu investeret i passive fonde. Det skriver Jyllands-Posten.

I udlandet er flere kendte investorer fortalere for de såkaldte Exchange Traded Funds. Det gælder blandt andet Warren Buffet. Herhjemme er det den danske millionær Lars Kroijer.

Begge påpeger de, at overvældende flertal vil fejle i forsøget på at udvælge de rigtige aktier og derfor ende med et dårligere afkast end det generelle markedsafkast.

"Man skal gøre op med sig selv, om man har evnen til at vælge de gode investeringsforvaltere i stedet for de dårlige. Den evne er lige så god som evnen til at vælge aktier. Det er alligevel en ret stor ting at sige, at ham den flinke fyr nede fra banken har en evne til at se noget, som resten af verden ikke har set," siger Lars Kroijer til Jyllands-Posten.

Saxo Bank og Nordnet melder om stigende interesse blandt de danske investorer når det gælder investeringer i ETF’er.

Nord Investments vil få danskere til at investere passivt via app

Deutsche sænker omkostningerne på 28 passive fonde

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere