FinansWatch

Investeringschef: Der er noget i gære i Solens Rige

Den økonomiske udvikling i Japan har i mange år set sort ud, men nu ser det ud til at klare op. Væksten er på vej tilbage og optimistiske investorer er ved at få øjnene op for Solens Rige, skriver Jan Eggertsen, nordisk chef for T. Rowe Price, i en ny klumme på FinansWatch.

I flere generationer har der ikke været meget optimisme omkring verdens tredjestørste økonomi, den japanske, hvor deflation, en træg økonomisk vækst og skiftende regeringer har været med til at holde internationale investorer på afstand.

Men væksten er på vej tilbage, de japanske aktier er billige målt med resten af verden, og det er med til at give internationale investorer mod på at tage en tur forbi Japan med pengepungen.

Det skriver Jan Eggertsen, nordisk chef for T. Rowe Price, i ny klumme på FinansWatch.

"Optimismen stiger i Japan. Landets stærke eksportafhængighed bliver langsomt suppleret af en stigende indenlandsk efterspørgsel i både små og mellemstore virksomheder. Det lader til, at premierminister Shinzo Abe efterhånden lykkes med sine arbejdsmarkedsreformer – man har på det seneste set et lidt strammere arbejdsmarked, hvilket er godt – og samtidig har Abe evnet at få lederne i det børsnoterede Japan til at lytte," skriver Jan Eggertsen.

Læs hele klummen her.

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere