FinansWatch

Medie: ECB overvejer renteforhøjelse

Et løft i renten kan være, mens obligationskøb kører. Det fortæller anonyme kilder efter rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank Foto: Michael Probst/AP/Polfoto

Det er på tegnebordet at hæve renterne i eurozonen, selv om Den Europæiske Centralbank fortsat køber obligationer op i stor stil.

Det fortæller anonyme kilder ifølge Bloomberg News oven på rentemødet i centralbanken torsdag.

Overvejelserne går på at hæve den ledende rente, selv om det nuværende obligationsprogram, som står til at køre året ud eller længere, endnu ikke er lukket helt ned. Med opkøbsprogrammet forsøger banken at støtte den europæiske økonomi ved at holde renterne på obligationslån nede for nyskabte penge.

I første omgang er det besluttet at sænke obligationskøbene fra 80 mia. euro per måned til 60 mia. euro månedligt med effekt fra april. Men programmet fortsætter til december, og ifølge en Bloomberg-rundspørge forventer de fleste, at det bliver forlænget et stykke ind i 2018.

ECB's renter blev på mødet fastholdt, så refirenten fortsat er på 0,0 pct. og indlånsrenten på minus 0,40 pct.

Til gengæld fortalte centralbankchef Mario Draghi, at der er lysere tegn for den økonomiske vækst i eurolandene, og bankens BNP-prognoser for 2017 og 2018 blev hævet marginalt.

Mario Draghi har tidligere fortalt, at han og de andre ECB-chefer ikke regnede med at hæve renten, mens der blev købt op i markedet. På torsdagens pressemøde afviste han dog at svare på, om det nu var en mulighed, skriver Bloomberg News.

Euro styrkes fredag eftermiddag af rygterne fra Bloomberg og handles i 1,0660 dollar mod 1,0632 dollar før nyheden.

Til gengæld falder de europæiske aktiemarkeder på nyheden. Stoxx 600-indekset er gået tilbage til torsdagens lukkeniveau efter at have ligget i en stigning på godt 0,3 pct. før nyheden, og DAX-indekset er dykket til et minus på 0,1 pct. fra et plus på 0,1 pct., før historien kom frem.

/ritzau/FINANS

Økonomer: Federal Reserve vil hæve renten efter jobtal

ECB fastholder renten

Nordea: Lange udsigter til ECB-renteforhøjelse

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere