FinansWatch

Her er de mest læste historier på FinansWatch i 2016

Historien om Danske Banks overraskende tilbud til sine medarbejdere trak flest læsere på FinansWatch i det forgangne år, men også Swipps deroute og Danske Banks nye investeringsløsning var populært læsestof. Se de 25 mest læste historier her.

Foto: PR

Et begivenhedsrigt år i den finansielle sektor lakker mod enden, og derfor giver vi dig her et overblik over, hvilke historier som havde flest læsere på FinansWatch i det forgangne år.

Det trak mange læsere, da FinansWatch kunne fortælle, at Swipp lukkede ned og opsagde samtlige af sine medarbejdere. Den første historie om Danske Banks hemmelige projekt, som senere skulle vise sig at være investeringsløsningen June, var også blandt de mest læste artikler.

Men den mest læste artikel blev historien om Danske Banks tilbud til tusindvis af medarbejdere om frivillig fratrædelse. 7000-8000 medarbejdere blev i september således tilbudt at fratræde frivilligt som led i at skære i omkostningerne.

1: Danske Bank beder tusindvis af ansatte overveje fratrædelse

De ansatte i Danske Bank fik i går tre uger til at overveje, om de vil forlade banken frivilligt.

Læs historien her

2: Nykredit-top beskyldes for hemmelig dagsorden om at opkøbe banker

Vreden ulmer i Nykredits repræsentantskab, der ifølge InsideBusiness beskylder Nykredit-toppen – herunder formand Nina Smith – for at have en skjult dagsorden. Samtidig har Nykredit-toppen langet ud efter en medarbejder i Finanstilsynet, som Nykredit mener har ageret uheldigt.

Læs historien her

3: Så lukker Swipp ned - alle medarbejdere er opsagt

Samtlige medarbejdere er opsagt og Swipp lukker ned fra 1. marts 2017.

Læs historien her

4: Danske Bank barsler med nyt hemmeligt projekt

Nyt hemmeligt projekt er undervejs i Danske Bank. Projektet vil formentlig høre under ny eliteenhed, erfarer FinansWatch.

Læs historien her

5: Mobilbetalinger kan snart være fortid

Der er tryk på konkurrencen inden for mobilbetalinger for tiden, men snart er det helt nye teknologier, der overtager scenen.

Læs historien her

6: Spar Nord og Sydbank tilbyder alternativ til Totalkreditlån

Nu tilbyder de to største banker i Totalkredit-samarbejdet et direkte alternativ til Totalkredit-lån, og de to storbanker tilbyder også at betale alle kundernes konverteringsomkostninger.

Læs historien her

7: Kritiske Totalkredit-kunder skal mødes med Jyske Bank

På blot en uge har Facebook-gruppen ”Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit” samlet næsten 20.000 medlemmer, og senere i denne uge skal gruppens to stiftere mødes med Jyske Bank.

Læs historien her

8: Her vil de finansansatte helst arbejde

Det er en sparekasse, der har det bedste omdømme som arbejdsplads blandt finansansatte, viser en ny stor undersøgelse lavet af FinansWatch og Wilke. I bunden ligger en lokal bank. "Det undrer mig ikke et klap," siger bankens formand.

Læs historien her

9: Her er tallene bag Nykredits værste mareridt

Nykredits topchef Michael Rasmussen fastholder, at kraftige bidragsforhøjelser og planer om en børsnotering skyldes, at realkreditkæmpen mener, at man vil mangle kapital for mindst 25 mia. kr. Men hullet i pengekassen kan i teorien være mere end det dobbelte, viser FinansWatch beregninger. Problemet er bare, at Nykredit forholder sig til nogle kommende kapitalregler, der end ikke er blevet præsenteret endnu.

Læs historien her

10: Sparekassen Kronjylland lancerer alternativ til Totalkredit

De store prisstigninger i Totalkredit har fået Danmarks største sparekasse til at lave et alternativt lån. Sparekassens løsning er "en renere vej," lyder det fra direktøren.

Læs artiklen her

11: Nationalbanken lukker sin personalebank

Stigende krav til at drive bankvirksomhed gør, at Danmarks Nationalbank lukker den måske mest eksklusive bank i Danmark: Nationalbankens personalebank. Og det betyder, at en helt særlig æra i dansk bankvæsen slutter.

Læs artiklen her

12: FinansWatch ydmyget af ny Topdanmark-direktør

Topdanmarks nyeste direktionsmedlem er ambitiøs og målbevidst. Det fik FinansWatch at føle, da hun gav en sagesløs journalist en ordentlig omgang ketsjerprygl. Den nye direktør har oplevet lidt af hvert, blandt andet mistede hun engang Bill Gates i en elevator.

Læs artiklen her

13: Søren Dal Thomsen stopper som chef i AP Pension

AP Pensions adm. direktør Søren Dal Thomsen stopper i AP Pension. Det bekræfter AP Pension i en pressemeddelse.

Læs artiklen her

14: Sune Worm Mortensen forlader Nykredit

Nykredit mister sin mediedarling, Sune Worm Mortensen, som har valgt at finde sig et nyt job.

Læs artiklen her

15: 1.082 kritiske Totalkredit-kunder vil flytte lån for over 2 milliarder

Mere end tusind Totalkredit-kunder med lån for i alt 2,1 mia. kr. har tilkendegivet, at stifterne af Facebook-gruppen for ”Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit” kan gå ud og forhandle billigere realkreditlån på deres vegne.

Læs artiklen her

16: Danske Bank snupper Nykredits Sune Worm Mortensen

Det kan nu afsløres, at Nykredits Sune Worm Mortensen er blevet headhuntet af Danske Bank til en ny chefstilling. Samtidig besættes tre andre nye stillinger i den nyoprettede Wealth Management division, erfarer FinansWatch.

Læs artiklen her

17: Danske banker anklaget i global skandale om skattely

To danske banker er fanget i en global skandale om organiseret skatteunddragelse gennem Panama-selskaber. Mens Jyske og Nordea afviser alle anklager, så har norsk storbank erkendt anklagerne.

Læs artiklen her

18: Her er datacentralen med bedste omdømme

To datacentraler er i tæt kapløb om at have det bedste omdømme hos landets finansansatte. Det viser ny stor måling, som FinansWatch har foretaget i samarbejde med analysefirmaet Wilke. Datacentral med nordisk fokus indtager bundplacering.

Læs artiklen her

19: Finanstilsynet politianmelder Danske Bank

Finanstilsynet politianmelder Danske Bank på baggrund af brud på hvidvaskreglerne.

Læs artiklen her

20: Unikt jubilæum: Bankbosser har fulgtes ad i 40 år

To af topcheferne i den danske finansverden har fulgtes ad siden elevtiden. FinansWatch mødte dem for at komme til bunds i deres langvarige parforhold og for at finde ud af, hvilke biler der bedst beskriver de to direktører.

Læs artiklen her

21: Danske Bank dømt for at fyre ansat efter hjerneoperation

Banken har fået en dom for uretmæssigt at fyre en ansat, efter at vedkommende var blevet opereret i hjernen.

Læs artiklen her

22: SDC-formand: Kun én vej til fusion af datacentraler

Datacentralens formand ser en fusion mellem bankernes it-leverandører som en god idé, men som en utrolig svær øvelse i praksis. Klaus Skjødt ser ingen stærke egoer som bremseklodsen, men mener, at SDC bør være den fortsættende datacentral.

Læs artiklen her

23: Danske Bank gennemfører markante ændringer på erhvervsområdet

Danske Banks Business Banking-division vil i dag begynde implementeringen af en markant ændring af organisationen i Danmark, der blandt andet betyder et farvel til den geografisk baserede opdeling på erhvervsområdet.

Læs artiklen her

24: Rygter om Danske Bank-bud på svensk storbank

Det virrer med rygter i Sveriges hovedstad, Stockholm, om at Danske Bank fører samtaler på flere niveauer om at afgive et købstilbud på en af de fire svenske storbanker. Danske Bank ønsker ikke at kommentere rygterne.

Læs artiklen her

25: Danske Bank varmer op til rokade i topledelsen

Ifølge FinansWatch’ oplysninger er Danske Bank ved at lægge sidste hånd på en udskiftning i bankens topledelse, der har været undervejs i over fire måneder.

Læs artiklen her

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere