FinansWatch

Private amerikanere vender ryggen til aktive fonde

De private amerikanske investorer blev i 2016 mere lune på passive investeringsfonde, mens investeringerne i aktive fonde faldt. Det skriver nyhedsmediet Investor (rettet)

Foto: Colourbox

Rettet 13:43: Denne artikel indeholdt tidligere to forkerte tal for udviklingen i aktive og passive fonde i USA. FinansWatch beklager fejlen.

De private investorer i USA vender ryggen til aktive investeringsfonde til fordel for passive fonde, som blot følger markedsudviklingen. Det skriver Marketwatch ifølge Investor.

Således trak private investorer i USA cirka 2.030 mia. kr. ud af aktive fonde, mens man investerede cirka 3.051 mia. kr. i passivt forvaltede fonde. Forskellen på en passiv og aktiv fond er, at den passive investeringsfond følger markedsudviklingen, mens porteføljeforvaltere forsøger at slå markedet i de aktive fonde og dermed skabe større afkast til investorerne mod ekstrabetaling.

Ofte er sandheden dog, at de fleste aktive fonde ikke formår at slå markedet, hvis man indregner de meromkostninger, som investorerne skal betale. Ifølge Investor var det kun 35 ud af 85 danske fonde, som formåede at gøre det bedre end det benchmark, de sammenlignede sig med.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere