Hesalight konkursbo har aktiver for syv kroner

Ifølge en redegørelse fra kurator i konkursboet efter lampefirmaet Hesalight, så er aktiverne i boet foreløbigt fastsat til syv kroner. Dermed står obligationsejere til tab på 600 mio. kr.
Ifølge kurator er der reelt ingen aktiver i konkursboet efter lampefirmaet Hesalight. | Foto: Carsten Bundgaard.
Ifølge kurator er der reelt ingen aktiver i konkursboet efter lampefirmaet Hesalight. | Foto: Carsten Bundgaard.

Ifølge den første redegørelse fra kurator Henrik Selchau Poulsen fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle, så er de samlede aktiver i det konkursramte lampefirma Hesalight syv kroner værd. Det skriver dagbladet Børsen.

Dermed står blandt andre Pensam, Danske Capital, Pensiondanmark og Ikea til at tabe alt på det obligationslån på 600 mio. kr., Hesalight har optaget mens fremtiden lyste op. Kurator har identificeret syv mulige aktiver i konkursboet, og hvert af dem er indtil videre opgjort til en krone.

Den største værdi i konkursboet er en konto i Sydbank, hvor der står 11,5 mio. kr. deponeret til sikkerhed for en kontrakt med den italienske kommune Parma. Men heraf står tre unavngivne kreditorer med krav på 8,4 mio. kr., og i øvrigt vil Sydbank ikke frigive beløbet til konkursboet.

"Sydbanks advokat har oplyst, at forudsætningerne for en frigivelse af indestående efter bankens opfattelse ikke er opfyldt," skriver kurator ifølge Børsen i redegørelsen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også