FinansWatch

FinansWatch sætter fokus på de mindste i branchen

DE MINDSTE: Hvem er de, hvordan bliver de drevet, og hvordan ser de på markedets udfordringer? FinansWatch' journalist Frederik Jensen sætter de næste fire uger fokus på de allermindste spillere i finanssektoren.

Der er milevidt fra Danske Banks store domicil i hjertet af København og til grønlandske arbejdstageres pensionskasse SISA. Pensionskassen er så lille, at den lejer sig ind hos en konkurrent og har outsourcet al drift af pensionskassen.

SISA er så lille, at den bruger AP Pensions it-systemer, Danske Capital står for investeringerne, EY klarer risikostyringen, mens den ansvarshavende aktuar er en deltidsansat konsulent.

Selv direktøren arbejder til daglig i lånte lokaler og det er her, vi har besøgt virksomheden for at høre, hvordan dagligdagen ser ud, når man er en af Danmarks mindste finansielle virksomheder.

FinansWatch reporter Frederik Jensen sætter gennem fire reportager fra besøg hos de mindste spillere i branchen fokus på, hvordan det er at drive finansvirksomhed i skyggen af giganterne.

Første artikel i serien:

Grønlandsk pensionskasse outsourcer alt - selv direktørposten

Anden artikel i serien:

I Rødekro, mellem Vojens og Flensborg har Peer Heitmann startet egen virksomhed. Han har siden 2007 drevet eget forsikringsselskab, og han udmærker sig ved at investere i ejendomme. Udelukkende.

Hele investeringsporteføljen består af lokale beboelsesejendomme, dog med en enkelt undtagelse. Efter kommunalreformen i 2007 købte han det lokale rådhus, og herfra styrer han nu sit forsikringsselskab, ETU Forsikring.

Da den sønderjyske forsikringsdirektør overtog borgmesterstolen

Tredje artikel i serien

I Søbørg Tower, nord for København, sidder kapitalforvalteren Miranova med syv medarbejdere. De skal overbevise de 400 kunder om, at det bedste afkast på investeringer kommer, når man forholder sig passivt og lader markedet gå sin gang.

Direktør og stifter Rune Wagenitz Sørensen citerer i flæng investeringslegender som Warren Buffett og John Bogle. Det er deres strategier, han har opbygget sin forretning på. En strategi, der grundlæggende går ud på, at man ikke ved, hvad der sker i morgen. Til gengæld skal markedet nok stige, hvis blot tidshorisonten er lang nok.

Kapitalforvalter skal lave så lidt som muligt

Fjerde artikel i serien

Hvad gør man som forsikringsselskab, når dem, man forsikrer, forsvinder? Dansk Fartøjsforsikring har i en lang årrække set det primære marked, de små fiskekuttere, blive erstattet af færre og store industribåde.

Nedgangen i fiskeriet og dermed præmieindtægterne blev så slem, at Finanstilsynet til sidst kaldte Dansk Fartøjsforsikrings forretningsmodel "uholdbar." Derfor har selskabet været tvunget til at finde et nyt marked.

Direktør Per Wistisen blev hentet ind til kontoret i Nørresundby for fem år siden for at finde en løsning på den konsolidering, fiskeindustrien har oplevet som følge af, at store både køber mindre bådes fiskekvoter.

I dag er det gamle kernemarked blevet suppleret med et nyt segment. Private både og andre erhvervsfartøjer. Den nedadgående udvikling er vendt, føler Per Wistisen.

Forsikringsselskab kæmper mod fiskekvoter

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere