FinansWatch

Nykredits nye partner vil hente mobilkunder via Snapchat

Lunar Way går efter de unge kunder, som bankappen primært møder via snapchat. Med Nykredit som ny samarbejdspartner forventer Lunar Way at runde 85.000 brugere i 2016.

Klip fra Lunar Ways snap til sine snapchat-følgere. Foto: Screenshot

Mobilbank-selskabet Lunar Way har i dag meddelt, at fintech-virksomhedens skifter sin hidtidge partner, Københavns Andelskasse, ud med Nykredit.

Det betyder, at Nykredit skal levere bankdelen til Lunar Ways mobilbank, når Lunar Way for alvor går i luften senere på året. I øjeblikket fungerer bank-appen kun som en betaversion med et ukendt antal testbrugere, men planen er at gå i luften med den rigtige version i september eller oktober.

Lunar Ways ambition er at nå op på 85.000 brugere inden 2016 er omme. Og det mål tror Lunar Ways stifter og direktør Ken Villum Klausen på, selvom hans mobilbank endnu kun fungerer i en betaversion og Nykredit langt fra kan bidrage med 85.000 kunder.

”Vi er til stede, hvor vores målgruppe er. Det er jo unge mennesker, vi går efter. Vi var de første, der satsede på at lave mobil onboarding (at få kunder ind via mobiltelefonen, red) af brugere, så med den track record, vi har i dag på vores sociale platforme som blandt andet snapchat – som er vores primære platform – så mener vi godt, at vi kan få indtjekket derfra til at ramme med vores målsætning,” siger Ken Villum Klausen til FinansWatch.

Det betyder, at nye brugere ikke skal ned i en Nykredit-filial for at blive kunde i Lunar Ways kommende mobilbank, men i stedet kan melde sig ind via appen.

”Det gør, at det bliver markant lettere at melde sig til. Man skal ikke snakke med nogen eller holde møde. Man kan bare gøre det via applikationen,” forklarer Ken Villum Klausen.

Planen er, at når man melder sig til via Lunar Ways app, så får man en konto i Nykredit med tilhørende debetkort.

”Man bliver bruger af Lunar Way, men juridisk set er man hos Nykredit, som holder banklicensen og dermed har de sikkerheder, der følger med som eksempelvis indskydergaranti,” siger Ken Villum Klausen.

Så når I har et mål om at nå 85.000 brugere betyder det så, at Nykredit kommer til at oprette 85.000 nye indlånskonti?

”Ja, det vil det gøre, hvis vi når målet,” siger Ken Villum Klausen.

Planen er også at komme til udlandet, hvor der i hvert land skal indgås samarbejde med én bank. Pt er Lunar Way i forhandlinger med banker i Norge og Sverige, hvor Ken Villum Klausen forventer at gå i luften i november.

På sigt er det tanken at udvide services i bank-appen med eksempelvis forbrugslån og kassekredit. Men hvordan betaling og indtjening kommer til at fordele sig mellem partnerbanken og Lunar Way, ligger ifølge Ken Villum Klausen ikke endeligt fast.

"Lige pt. går vi i markedet med et debetkort og en indlånskonto. Når vi så kommer et niveau længere hen i forhold til kredit og udlån, så skal vi være spidse på, hvordan afregningsmodellerne skal hænge sammen. Men det skal vi også have tilsynets syn på,” siger Ken Villum Klausen og henviser til, at det endnu ikke ligger fast, hvordan fintech-virksomheder skal reguleres, når de bevæger sig ind på bankernes domæne.

Hvor mange brugere har I indtil videre?

”Vi har nogle betabrugere, som vi tester tingene med, men hvor mange brugere vi har, vil vi ikke sætte tal på.”

Så det betyder, at der reelt ikke har været penge i systemet i forbindelse med jeres partnerskab med Københavns Andelskasse?

”Det er meget, meget begrænset hvad der er kommet ind af indlån,” siger Ken Villum Klausen.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere