FinansWatch

K foreslår skat på boliger ved realisation

Konservative foreslår, at grundskyld og ejendomsværdiskat droppes, og afløses af en skat ved realisation af boliggevinst, som i Sverige. Flere partier er positive.

Forud for de kommende forhandlinger om boligskatten foreslår De Konservative at både grundskyld og ejendomsværdiskatten helt fjernes, og afløses af en skat på den gevinst en boligejer får ved salg af sin bolig. Det skriver Berlingske Business.

"Så væk med grundskylden og ejendomsværdiskatten, som skal finansieres af en avanceskat ved salget af ens sidste bolig. Det sikrer, at alle familier trygt kan blive boende i deres bolig," siger den konservative skatteordfører, Brian Mikkelsen.

I Sverige findes i dag et system, hvor man som udgangspunkt bliver beskattet ved salg af sin bolig. Dog udsættes skatten, hvis man køber en ny bolig. Hos såvel Dansk Folkeparti som Enhedslisten er der lydhørhed over for det konservative forslag, mens Radikale Venstre er mere skeptisk, uden dog helt at afvise forslaget.

Ifølge cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken er det, uanset den endelige model, et godt tidspunkt at øge boligskatterne, fordi boligmarkedet på grund af de rekordlave renter er kommet op i et højere gear, mens en ændret boligskat vil kunne tage toppen af boligprisstigningerne.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere