FinansWatch

Flere studerende vil have styr på finanserne

Flere studerende får mulighed for uddannelse i finanssektoren. Otte pct. flere er kommet ind på uddannelserne finansøkonom og finansbachelor.

uddannelse, læring, undervisning, studerende, elev, studie, studier
Foto: Colourbox

Flere studerende er i år blevet optaget på studierne finansøkononom og professionsbachelor i finans. Det drejer sig om en stigning på otte pct. til i alt 2.150 studerende for de to uddannelser. Det skriver Finansforbundet.

"De unge har fået øjnene op for, at det er vigtigt at tage sig en relevant uddannelse. De synes, at den finansielle sektor er attraktiv. Man ved, at man får en relevant praktikplads og et relevant job," siger Bo Steen Larsen, områdechef hos Erhvervsakademiet Cphbusiness.

Uddannelsen til finansøkonom er toårig og kan læses 14 steder i landet, mens finansbachelor, der kan læses fem steder, tager tre et halvt år, hvoraf et semester bruges i virksomhedspraktik.

Uddannelseschef fra Erhvervsakademi Lillebælt Kim Hass Rubin fortæller, at antallet af studerende man optager, afhænger af en vurdering af, hvordan jobmarkedet ser ud bagefter. I de senere par år har det ikke været svært at finde jobs til de nyuddannede.

Arbejdsløsheden i finanssektoren lå i juni på 3,2 pct. Her tager hovedstaden sidstepladsen med en ledighed på 3,7 pct. På førstepladsen findes Region Syddanmark, som kun har 2,4 pct. ledighed i finanssektoren. Det viser tal fra FTF-A.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere