FinansWatch

Medie: Andelskasse klager over tilsynsafgørelse

Københavns Andelskasse har klaget til Erhvervsankenævnet og Folketingets Ombudsmand over en afgørelse fra Finanstilsynet, som gjorde, at fire af fem bestyrelsesmedlemmer måtte gå af.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Selv om Københavns Andelskasse har skiftet ud i bestyrelsen, har den valgt at klage til Erhvervsankenævnet og Folketingets Ombudsmand over en afgørelse fra Finanstilsynet, der betød, at fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer måtte trække sig. Det skriver Finans.dk.

"Der er ikke tale om, at vi ønsker at genindsætte den gamle bestyrelse. Vi fortsætter med den nye, men vi vil behandles anstændigt, og det mener vi ikke, at vi er blevet. Man kritiserer bl.a. vores kreditindstillinger, men vi er ikke blevet bedt om at hensætte en krone ekstra," siger direktør Martin Rasmussen til Finans.

Finanstilsynet har tirsdag offentliggjort sin afgørelse, og den har hjemmel i paragraf 351, stk. i lov om finansiel virksomhed.

"Finanstilsynet har ved afgørelserne lagt vægt på en række beslutninger truffet af den samlede bestyrelse, bl.a. medvirken til uforsvarlig kreditgivning på utilstrækkeligt bevillingsgrundlag og manglende kompetencer og forståelse for den finansielle lovgivning i bestyrelsen," skriver Finanstilsynet i afgørelsen.

Københavns Andelskasse har tidligere modtaget en stribe af påbud fra Finanstilsynet, der blandt andet drejer sig om anvendelse af en ekstern konsulent ved bestyrelsesmøder, habilitetsproblemer og utilstrækkeligt bevillingsgrundlag i kreditgivningen.

Martin Rasmussen siger dog til Finans, at andelskassen har fået modhold i, at det var lovligt at bruge eksterne konsulenter af en juridisk rådgiver. Desuden mener den ikke, at habiliteten kan være et problem, hvis bestyrelsesmedlemmernes interesse i andre virksomheder stemmer overens med den interesse, andelskassen har.

Finanstilsynet kræver fire bestyrelsesmedlemmer i bank afsat

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs