FinansWatch

Dansk særregel kan presse bankerne over for internationale spillere

En 32 år gammel dansk særregel kan risikere at svække danske banker i konkurrencen mod udenlandske spillere. Det kan ske, når den nye EU-betalingstjenestelov træder i kraft. Men Forbrugerrådet Tænk håber, at Danmark vil bevare undtagelsen.

Danske banker og finansielle virksomheder kan risikere at stå svagere i kampen mod magtfulde konkurrenter fra udlandet. Det kan blive resultatet, hvis Danmark vælger at fastholde en 32 år gammel særregel, der skal forhindre adgang til at kunne benytte oplysninger om den enkelte bankundes kontobevægelser.

Det kan stille andre EU-landsbaserede udbydere stærkere, når den nye betalingstjenestelov træder i kraft, mener advokater, der finder, at tiden er løbet fra reglen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs