FinansWatch

Sommerserie: It-chef glæder sig til Astrid Lindgren-bog og til at sende raket i luften

Claus Hjort Bjerre er i dag viceadm. direktør med ansvar for forretningsløsninger i Bankdata, men han er så meget andet også, når sommerferien starter.

Så længe holder jeg sommerferie:

"I år holder jeg 3 uger. Så er der rigtig mulighed for at koble af og tilbringe noget tid sammen med familien."

Det skal jeg lave i ferien:

"Det meste af ferien bliver i Sydspanien. Her vi lejet et stort hus i bjergene sammen med nogle venner. Så jeg satser på at se både Sevilla, Malaga, AlHambra, og gå en lang tur i Sierra Nevada. Naturligvis ser jeg også frem til at slappe af ved poolen og nyde det spanske køkken og ikke mindst den spanske vin."

Det skal jeg læse i ferien:

"Faglitteraturen får lov til at blive derhjemme i ferien. Jeg har altid været meget glad for Astrid Lindgren, jeg synes, hun er en fantastisk fortæller og formår at have noget på hjerte, der rører ved alle aldersgrupper – det er ikke noget tilfælde, at min ældste dreng hedder Emil J. Der er netop udkommet en bog baseret på hendes dagbøger fra krigen, ’Krigsdagbøger 1939-1945’. Den vil jeg læse i ferien."

De tre ting, jeg glæder mig mest til i ferien, er:

"Helt sikkert at tilbringe en masse tid sammen med familien og vores nære venner og få en masse spændende oplevelser, så batterierne er ladet helt op, når ferien slutter. Sammen med mine drenge (på 10 og 14) har jeg brugt nogle weekender i maj og juni på at bygge en raket og få lavet en raketmotor. Sidst i juli skal vi have den ’opsendt’ hos nogle af vores venner, der bor lidt mere afsides end os – det glæder jeg mig også rigtig meget til."

Forårets vigtigste begivenhed i den finansielle sektor var:

"Det må helt sikkert være balladen om Nykredits varsling af ændringen af bidragssatsen. Ingen havde set den komme – bidragssatserne er immervæk løbende blevet justeret i de seneste år, så det må være kommet som noget af en overraskelse, at reaktionen blev så kraftig. Det tegner også et billede af, at noget af den frustration, som specielt Danske Bank var udsat for fra kundernes side for få år siden, stadig ulmer under overfladen, og skal tages i betragtning, når der justeres i priser og gebyrer."

Den finanshistorie, der har fået alt for lidt opmærksomhed, er:

"Tjah – den har jeg nok ikke læst. Nå, spøg til side. For nylig var der en historie i Finanswatch om, hvad vi bruger af kræfter på nye reguleringstiltag. Jeg kunne faktisk godt tænke mig, at der var en lidt mere åben debat om, hvilken værdi vi (som land og som national økonomi) egentlig har af den massive mængde af reguleringstiltag, der kommer især fra EU, i forhold til hvad det koster at implementere. I den sidste ende er der jo kun kunderne til at betale, enten gennem højere gebyrer eller ved sværere adgang til kreditter, hvilket jo i sidste ende påvirker konkurrenceevnen."

Den sværeste beslutning, jeg tog i foråret, var:

"Well – som sådan har der ikke været nogen enkeltbeslutninger, som jeg synes, der har været specielt svære. Til gengæld har jeg tit haft lyst til at træffe mange flere beslutninger, end jeg har gjort, men erkendt at vi ikke kan gøre alt på én gang - og det har været lidt svært at holde mig i skindet."

Efter sommerferien er min største opgave på jobbet, at:

"Efter sommerferien skal vi have færdiggjort it-strategien, som sætter retningen for de kommende år, hvilke temaer skal vi fokusere på i vores udvikling, og hvor skal vi flytte os meste  – it er jo helt afgørende for bankernes konkurrenceevne, så udarbejdelse af it-strategien er måske noget af det vigtigste, vi overhovedet laver."

Det emne, jeg mener, er vigtigst i finansbranchen netop nu, er:

"BREXIT! – Der er masser af spådomme om, hvad konsekvenserne vil være eller ikke være, hvis briterne siger nej tak til EU d. 23/6. Faktum er, at ingen ved det – for vi har ikke prøvet det før. Fordi vi havde forberedt os, blev År 2000-problemet (der potentielt truede alle større finansielle it-installationer) ikke noget problem alligevel, hvorimod en boligboble i USA sendte den halve verden i økonomisk krise i 2008. De seneste år er der dog ikke rigtig noget, der er gået stille af i finanssektoren, så der er nok desværre lagt i kakkelovnen, hvis briterne siger NO!"

Læs alle artiklerne i sommerserien her:

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs