FinansWatch

Lauritz.com vælger børsnotering i Sverige

Ligesom flere andre danske selskaber vil Danmarks ældste auktionshus Lautitz.com lade sig børsnotere i Sverige.

Det pengetrængte auktionshus Lauritz.com vil børsnoteres i Stockholm i løbet af de kommende måneder. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge TV2 Business er valget faldet på Stockholm, fordi der er for lav aktieomsætning blandt mindre og mellemstore virksomheder på fondsbørsen i København. I Stockholm har First North-børsen en højere aktivitet - særligt blandt de mindre virksomheder, og Lauritz.com ikke det første danske selskab, der vælger Sverige frem for Danmark. Det gælder blandt andet Photocat, Invisio Communications, Ivisys og fynske Blue Ocean Robotics.

Lauritz Christensen Auktioner blev grundlagt i 1885 og havde tidligere hovedsæde på Søtorvet i København. I 1998 blev auktionshuset overtaget af svenske Bengt Sundström. Lauritz.com er i dag nordens største auktionshus og består aktuelt af 26 huse i Danmark, Sverige, Tyskland og Norge. Ifølge Berlingske Business er en børsnotering afgørende, da selskabet sidste år fik et underskud på 10,7 mio. kr. før skat og egenkapitalen er på 13 mio. kr.

Endnu et dansk selskab vælger svensk børsnotering

ABG udvalgt til at undersøge børsnotering for auktionshus 

Nyt selskab vil sende mindre virksomheder på børsen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs