FinansWatch

Afhoppere i Fair Bidragssats vil af med besværlige bestyrelsesmedlemmer

Tre medlemmer forlod i går bestyrelsen i foreningen Fair Bidragssats i protest mod andre bestyrelsesmedlemmer. Den afhoppede kasserer, Anders Sandbjerg Larsen, håber fortsat, at det vil lykkes at få renset ud i den nuværende bestyrelse. Den tilbageblevne bestyrelse forventer at konstituere sig i aften.

”Hardy, Caroline, Chresten og jeg brænder jo for denne sag, så det kan jo være vi kan finde fælles fodslag på et andet plan – også med de andre gode folk, der laver en masse arbejde for os,” siger Anders Sandbjerg Larsen til FinansWatch.

Den nye forening Fair Bidragssats, der er sat i verden for at kæmpe for fair bidragssatser til realkreditkunder, blev i går splittet, da tre af de i alt syv medlemmer i går valgte at forlade bestyrelsen. 

Intern uenighed i bestyrelsen førte i går til, at dele af bestyrelsen ønskede at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling med det formål at konstituere en ny bestyrelse. Men da der ikke kunne mønstres flertal herfor, valgte formand Hardy Bjærge og kasserer Anders Sandbjerg Larsen at forlade bestyrelsen. Efterfølgende har Caroline Freltoft, der ikke deltog i gårsdagens bestyrelsesmøde, også besluttet at trække sig.

”Det sidste stykke tid har vi været nogle stykker, der har syntes, at det ville være anstændigt, hvis vi afholdt en ekstraordinær generalforsamling, nu hvor vi har fået en hel del fuldgyldige betalende medlemmer, så de kunne få lov til at bestemme, hvilken bestyrelse, de mente, der skulle stå for foreningen i fremtiden,” siger den nu forhenværende kasserer Anders Sandbjerg Larsen til FinansWatch.

”Det har der været modstand mod, og det var også de samme to personer, som vi har haft seriøse samarbejdsproblemer med siden vores stiftende generalforsamling, hvor vi har brugt alt for meget tid på internt fnidder,” tilføjer han.

Det er efter hans mening bestyrelsesmedlemmerne Marianne S. Petersen og næstformand Flemming Trap – der nu er formand – som har forårsaget de interne problemer i bestyrelsen.

FinansWatch har talt med Flemming Trap, som bekræfter, at han er imod afholdelsen af en ekstraordinær generalforsamling på nuværende tidspunkt.

"Jeg mener, at vi skal bruge vores energi til det vi er blevet sat i verden for, nemlig at kæmpe for fair bidragssatser og helt konkret at stoppet Nykredits bidragsforhøjelser og planer om børsnotering," siger Flemming Trap.

Håber fortsat på ekstraordinær generalforsamling

Anders Sandbjerg Larsen var sammen med Chresten Ibsen, der fortsat sidder i bestyrelsen, med til at stifte Facebook-gruppen "Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit", der hurtigt fik mere end 40.000 medlemmer. Han oplyser, at også Chresten Ibsen stemte for en ekstraordinær generalforsamling.

Med blot fire tilbageblevne bestyrelsesmedlemmer, mener Anders Sandbjerg Larsen, at der automatisk bliver behov for en generalforsamling. 

”Jeg håber jo, at som jeg også sagde til Chresten, da jeg talte med ham her til morgen, at de inden for ganske få timer får indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, og at de personer, der klamrer sig til deres halmstrå, indser, at de måske er bremsen og derfor vælger ikke at stille op igen,” siger han og tilføjer:

"Så kunne vi få nogle af de gode folk ind, som vi har lært at kende, og som gør et godt stykke arbejde, så vi kunne få en velfungerende bestyrelse, der kan få noget arbejde fra hånden."

Så du stiller gerne op til bestyrelsen igen?

”Det kommer an på, hvem der genopstiller. Jeg ønsker ikke at tiltræde i en ny bestyrelse med de samme personer,” siger Anders Sandbjerg Larsen.

”Hardy, Caroline, Chresten og jeg brænder jo for denne sag, så det kan jo være vi kan finde fælles fodslag på et andet plan – også med de andre gode folk, der laver en masse arbejde for os,” tilføjer han.

Er det ikke lidt ærgerligt for de mere end 2.000 medlemmer, som betaler kontingent til Fair Bidragssats?

”Jo, det er rigtig ærgerligt. Men det må vi jo se, om vi ikke kan finde en løsning på. Det kan jo også være, at de 2.300 medlemmer, som har betalt, vil gå ind og sætte nogle krav nu. Det kan vi jo håbe på, at de gør. Så kan det være, at der bliver ryddet op ad den vej.”

Flemmnig Trap oplyser til FinansWatch, at man de fire resterende bestyrelsesmedlemmer, som ud over ham selv tæller Marianne S. Petersen, Louise Andersen og Chresten Ibsen i aften vil tale sammen og finde ud af, hvad man gør herfra.

"Vi kommer senere i dag til at finde ud af præcis, hvordan vi konstituerer os og skærer kagen, og så kommer vi med en udmelding i morgen," siger Flemming Trap til FinansWatch.

 

Tre bestyrelsesmedlemmer forlader foreningen Fair Bidragssats

Vrede kunder: Nykredits kundekroner er åndssvage

Over 4000 vil være med i forening af sure Nykredit-kunder 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs