FinansWatch

Top 20: Her vil finanstalenterne helst arbejde

De danske finansvirksomheder ligger relativt langt nede på listen over, hvor de økonomi- og businessstuderende helst vil arbejde.

Foto: FRANSEN FINN

Lego, Novo Nordisk og A.P. Møller - Mærsk er de tre virksomheder, hvor danske økonomi- og businessstuderende helst vil arbejde. Sådan lyder konklusionen på en rundspørge blandt 3.904 studerende på økonomi- og businessuddannelser, som er lavet af analysevirksomheden Universum.

Til gengæld skal man ud af top 10 for at finde de finansielle virksomheder. Den mest attraktive finansvirksomhed er Nordea, der ligger nummer 14. Det er en plads lavere end sidste år, mens Danske Bank til gengæld er gået en plads frem til nummer 17.

Bankerne befinder sig mellem nummer 14 og 89 på listen, hvor Nordnet ligger nederst, og flere af dem er faldet ned af listen. Eksempelvis er Jyske Bank gået tilbage med ni pladser, mens Saxo Bank til gengæld er gået frem med ni pladser.

Til gengæld er de store konsulenthuse blevet mere attraktive de seneste år, hvor virksomheder som Mckinsey, Boston Consulting Group og Bain alle har rykket længere op ad listen de seneste år.

"Management-konsulenterne var nogle af de første herhjemme til at omfavne Employer Branding og er gået strategisk til værks med planer og målinger. For de er helt på det rene med, at de huse, der kan ansætte og fastholde de bedste konsulenter, vinder opgaverne hos kunderne. Derfor er det så vigtigt for dem at gøre sig attraktive over for de bedste talenter,” siger Jesper Dansholm, direktør for Universum i Danmark.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs