FinansWatch

Medie: Ny fond skal børsnotere danske selskaber hurtigere

Der skal mere gang i det danske aktiemarked gennem en såkaldt katalysatorfond, mener kapitalfonden Axcel, der skal sende selskaber på børsen.

En fond skal hjælpe danske virksomheder, der skal skifte ejer, på aktiemarkedet. det mener kapitalfonden Axcel ifølge Børsen.

Fondens mangeårige topchef Christian Frigast præsenterer forslaget, der skal genstarte det danske aktiemarked, som i flere år har budt på ganske lav aktivitet, hvis man ser bort fra enkelte store noteringer som Scandinavian Tobacco Group, NNIT og OW Bunker. Imens flokkes selskaberne til det svenske marked, men derfor skal der tænkes nyt, mener Axcel, der i dag vil notere virksomheden Nordic Waterproofing på det svenske marked og bevidst fravælger det danske.

"Vi ville aldrig kunne børsnotere virksomheden i Danmark. Men det kan forhåbentlig lade sig gøre i Sverige ," siger Christian Frigast, managing partner i Axcel og formand for kapitalfondens tænketank Axcel Future, til avisen.

Katalysatorfonden skal bestå af indskud fra pensionskasser, som så investerer i små og mellemstore virksomheder med børsnotering for øje. Sampension, et af landets pensionsselskaber, er dog skeptiske, skriver avisen.

Professorer: Børsnotering og kundekroner kan give Nykredit konkurrencefordel

Medie: Dong på vej mod børsnotering i juni

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere