FinansWatch

Medie: Ny fond skal børsnotere danske selskaber hurtigere

Der skal mere gang i det danske aktiemarked gennem en såkaldt katalysatorfond, mener kapitalfonden Axcel, der skal sende selskaber på børsen.

Foto: Dalsgaard Miriam

En fond skal hjælpe danske virksomheder, der skal skifte ejer, på aktiemarkedet. det mener kapitalfonden Axcel ifølge Børsen.

Fondens mangeårige topchef Christian Frigast præsenterer forslaget, der skal genstarte det danske aktiemarked, som i flere år har budt på ganske lav aktivitet, hvis man ser bort fra enkelte store noteringer som Scandinavian Tobacco Group, NNIT og OW Bunker. Imens flokkes selskaberne til det svenske marked, men derfor skal der tænkes nyt, mener Axcel, der i dag vil notere virksomheden Nordic Waterproofing på det svenske marked og bevidst fravælger det danske.

"Vi ville aldrig kunne børsnotere virksomheden i Danmark. Men det kan forhåbentlig lade sig gøre i Sverige ," siger Christian Frigast, managing partner i Axcel og formand for kapitalfondens tænketank Axcel Future, til avisen.

Katalysatorfonden skal bestå af indskud fra pensionskasser, som så investerer i små og mellemstore virksomheder med børsnotering for øje. Sampension, et af landets pensionsselskaber, er dog skeptiske, skriver avisen.

Professorer: Børsnotering og kundekroner kan give Nykredit konkurrencefordel

Medie: Dong på vej mod børsnotering i juni

Forsiden lige nu

Nordeas formand var frontmand for estisk hvidvaskbank

Nordeas bestyrelsesformand, Björn Wahlroos, var også bestyrelsesformand for Sampo Pank, inden den blev solgt til Danske Bank i 2007. Ifølge flere iagttagere sætter Danske Banks hvidvaskundersøgelse af dens estiske filial ham i et dårligt lys, skriver Information.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere