FinansWatch

Politikerne skubber pensionsselskaber ud i milliardprojekter - men virker de?

Flere investeringsfonde med milliarder fra pensionssektoren er blevet sat i søen som politikernes modsvar til den økonomiske krise. Men kan man få succes ved at blande statens penge med private investorers interesser?

Tidligere miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), præsenterede i 2015 fonden Dansk Landbrugskapital. | Foto: LARS KRABBE/ritzau/ARKIV

Første fond har lukket sit investeringsvindue, en ny fond træder sine spæde skridt og et helt nyt investeringsprojekt til landbruget er på tegnebrættet. Kombinationen af politiske ambitioner om vækst og pensionsselskabers jagt på attraktive afkast har sat stort præg på investeringsmiljøet i Danmark de seneste år.

Med en statsgaranti i ryggen, der i høj grad æder en stor del af den ellers store risiko ved at smide penge i kapital- og venturefonde, er det lykkedes at få flere af landets største pensionskasser som Danica Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension til samlet at investere flere milliarder i statslige fonde, som skal støtte lovende danske virksomheder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs