FinansWatch

Nordea fortsat under pres i Danmark

Nordea tjener færre penge og har faldende markedsandel i Danmark. Banken er dog tilfreds med udviklingen, set i lyset af fortsat manglende efterspørgsel på lån og negative renter.

David Hellemann, chef for Nordeas danske detail- og erhvervsbankaktiviteter.

Nordea havde i de første tre måneder af 2016 indtægter på godt 3,8 mia. kr. i Danmark. Det var 1 pct. mindre end i de sidste tre måneder af 2015, men hele 15 pct. mindre end i første kvartal sidste år. Og bankens ordinære resultat efter nedskrivninger dykkede med lige knap en fjerdedel, til 1,5 mia. kr. Det var dog en spids bedre end resultatet for fjerde kvartal sidste år.

”Vi oplever en faldende efterspørgsel på lån, og vi oplever især at landbrugserhvervet fortsat er udfordret. Men jeg synes at vores resultat, set i lyset af den fortsat pressede økonomiske udvikling, er i orden, også fordi man skal huske på, at første kvartal sidste år var et helt unikt godt kvartal,” sagde David Hellemann, chef for Nordeas danske detail- og erhvervsbankaktiviteter, på et pressemøde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs