FinansWatch

Finansrådet bekymret over kommende Basel-regler

Finansrådet er i fuld gang med at regne på, hvad de kommende Basel IV-regler kan få af betydning for Danmark målt i kroner og i arbejdspladser. Men organisationen tøver ikke med at fastslå, at man er bekymret. 

”Det er en vanskelig opgave præcist at sætte konkrete tal på effekterne af Basels forslag," lyder det fra Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finansrådet. .

Bankernes organisation Finansrådet er bekymret over de kommende Basel IV-regler, der i øjeblikket er på tegnebrættet. Finansrådet frygter, at de kommende regler vil straffe de danske realkreditsystem alt for hårdt via krav om øget økonomisk polstring. 

”Vi er ganske bekymrede for mange ting vedrørende Basel, men i særdeleshed, at Basel ikke tager et behørigt hensyn til den gode historik på tabsområdet, som det danske boligmarked kan fremvise. På den måde ”straffer” Basel så at sige de økonomier og finansielle systemer, som gennem sin økonomiske og institutionelle indretning i betydelig omfang har nedbragt sine risici,” siger Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finansrådet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs