FinansWatch

Vestager: Panamapapers gør mig pissesur

Magrethe Vestager, konkurrencekommissær, lægger ikke fingrene imellem, når det kommer til sagerne om skattely.

Foto: Line Ørnes Søndergaard

Den tidligere minister og radikale leder Magrethe Vestager har som EUs konkurrencekommissær lagt en hård linie og det gælder også indsatsen mod skatteunddragelse og internationale selskabers forsøg på, at slippe så billigt som muligt i skat. Derfor reagerer hun skarpt på sagerne om de såkaldte Panamapapers, der er lækket fra et Panama-baseret advokatkontor, skriver DR.

Hun er tilfreds med, at lækagen fra advokatfirmaet i Panama Mossack Fonseca har bragt nyt lys over "en ellers lyssky verden af skuffeselskaber og skatteunddragere," skriver DR.

"For at sige det ligeud, er vi alle blevet pissesure, når vi ser sådan noget. Det er noget, vi har vidst og har haft på fornemmelsen, men når det kommer for en dag, bliver det bare tydeligt på en helt anden måde, siger Margrethe Vestager.

Hun siger, at det giver en helt anden beslutningskraft, at sagerne nu er kommet frem i det åbne.

Skat frygter brug af danske selskaber til skattely

Panama-sag fører til ransagning af fransk storbanks hovedsæde 

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs