FinansWatch

Medie: Åbenhed om konti vil lægge pres på banker

Om få år tvinges bankerne til at dele kontooplysninger med autoriserede tredjeparter, hvis kunden samtykker. Det vil øge konkurrencen og presse bankernes indtjening, skriver Børsen.

Med muligheden for at dele kontooplysningerne bliver det nemmere for tredjeparter at hjælpe kunderne med at sammenligne priser på bankernes produkter.

Ny EU-lovgivning åbner på for at bankerne skal dele kontooplysninger med autoriserede tredjeparter, hvis kunden giver sit samtykke. Eksperter forventer, at det vil øge konkurrencen og dermed presse bankerne på indtjeningen. Det skriver Børsen.

”Med direktivet vil magten komme tilbage til forbrugerne, som selv kan bestemme, hvem der skal have indsigt i deres data. Det vil øge gennemsigtigheden og gøre valg af bankprodukter mere enkelt," siger Tommy Hummelmose, medstifter i Intelligent Banker i Odense, der står bag sammenligningssider for finansprodukter.

Det er de traditionelle banker, som vil have mest at tabe, mens den vil hjælpe nye aktører, vurderer Pierre-marie Despontin, der er partner i konsulenthuset BCG.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere