FinansWatch

Gammel OW-låneaftale med Nordea spærrede for milliardudlodning til Altor

OW Bunkers låneaftale med Nordea forhindrede udlodning af penge til OW Bunkers ejere. Men aftalen blev ændret kort for milliardudlodning til Altor, siger kilder.

Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten

Et af de afgørende omdrejningspunkter i sagen om det krakkede oliehandelsselskab OW Bunker er en særudlodning på over en mia. kr. fra OW Bunker til den ultimative ejer af OW Bunker, den svenske kapitalfond Altor Equity Partners. Udlodningen kritiseres i den nyligt aflagte redegørelse fra specialkurator Søren Halling-Overgaard, der skriver, at den store udlodning er "uforsvarlig."

Men at udlodningen kunne finde sted, skyldes en ændring i låneaftalen mellem Nordea, OW Bunkers faste bankforbindelse gennem en årrække, og OW Bunker. Det fortæller en central kilde i sagen til FinansWatch. Kilden ønsker ikke sit navn frem.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs