FinansWatch

Trustbuddy går konkurs

I sidste uge måtte låneplatformen Trustbuddy lukke sin drift efter påbud fra det svenske finanstilsyn. Nu meddeler selskabet, at det ikke åbner igen (opdateret)

Peer-to-peer låneplatformen Trustbuddy, der har haft udlån i Danmark, ser nu ud til at være fortid. I en pressemeddelelse på sin hjemmeside skriver bestyrelsen, at det ikke er muligt at fortsætte driften.

I sidste uge måtte Trustbuddy lukke sin drift ned efter påbud fra det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen, fordi en nyindsat ledelse havde fundet adskillige uregelmæssigheder i selskabet.

Blandt andet ser 44 mio. svenske kr. ud til at være forsvundet, og 37 mio. svenske kr. er blevet lånt ud, uden man kan se, hvilke indskydere pengene stammer fra.

"Som et resultat af forseelserne, vores fortsatte diskussioner med interessenter, mangel på likviditet og manglen på mulighed for at drive en reguleret forretning, kan Trustbuddy ikke fortsætte sin forretning. Dagens beslutning vil give alle interessenter muligheden for at få fair behandling i en struktureret proces," siger Simon Nathanson, formand for bestyrelsen i Trustbuddy, i pressemeddelelsen.

Byretten i Stokholm har nu udpeget en advokat til at håndtere resterne af Trustbuddy. Han siger i pressemeddelelsen:

"Mit umiddelbare fokus vil være at forstå afgørende spørgsmål i forretningen for at finde den bedste måde at passe på kreditorernes og andre interessenters interesser. En handling er med øjeblikkelig virkning at tage kontrol over alle aktiver i virksomheden."

Advokat: Hvedebrødsdagene er ovre for alternative låneudbydere

Børsnoteret låneplatform beklager lukning

Svensk finanstilsyn lukker låneplatform

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs