FinansWatch

J.A.K.-ledelsen investerede selv millioner

Sidste år valgte direktionen og bestyrelsen i J.A.K. Slagelse at sætte deres egne penge på spil i andelskassen.

Den nu tidligere bestyrelse og direktion i J.A.K. Slagelse, der i går overgik til Finansiel Stabilitet, investerede sidste år 4 mio. kr. i andelskassen i form af efterstillet kapital.

Finansiel Stabilitet meldte i forbindelse med overtagelsen af J.A.K. Slagelse ud, at kreditorerne i andelskassen ikke skal regne med dividende, når det endelige regnskab er gjort op. Og dermed kan den tidligere ledelse i andelskassen med stor sandsynlighed vinke farvel til sidste års investering.

Både bestyrelsen og direktionen i J.A.K. Slagelse var også - imod anbefalinger om god selskabsledelse - kunder i den andelskasse, de stod i spidsen for.

Arbejdede ulønnet

Ifølge årsregnskabet for 2014 forklarer ledelsen, at beslutningen er begrundet med, at “andelskassen er en andelskasse.”

“Samtlige bestyrelsesmedlemmer fører konti i Andelskassen, og flere har desuden lån i Andelskassen, på sædvanlige kundevilkår. Det samme gælder Andelskassens direktion. Da Andelskassen er en andelskasse, er det bestyrelsens opfattelse, at det at være kunde i Andelskassen er en naturlig del af de vilkår, som en andelskasse arbejder under,” kan man læse i ledelsesberetningen.

Ifølge 2014-regnskabet havde bestyrelsen lån for 12,3 mio. kr. i andelskassen, men beløbet var knap 3 mio. kr. for direktionen.

Usædvanlig var bestyrelsen også på andre punkter. Af regnskabet fremgår det, at bestyrelsen ikke modtog løn for arbejdet i banken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs