FinansWatch

Regeringen lancerer hjælpepakke til landbruget

De landbrugstunge banker kan se frem til en hjælpende hånd til kunderne, da regeringen har sat penge af til landbruget på finansloven.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv

Der kan være økonomisk hjælp på vej til landbruget og dermed også til de banker, som har mange landbrugskunder. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener nemlig, at landbruget er et af de punkter, der skal prioriteres i den kommende finanslov.

I regeringens finanslovsforslag for 2016, som blev fremlagt i dag, foreslår den, at der skal afsættes 75 mio. kr. om året i perioden 2016-2019 til fødevare- og landbrugsinitiativer. Beløbet skal ifølge forslaget gøre det lettere at drive landbrug i Danmark, hvor landmændene er hårdt ramt af en afsætningskrise på eksportmarkeder og en miljøregulering, som regeringen mener, har ramt det danske landbrug hårdere end i de lande, som vi normalt sammenligner os med.

Mere konkret skal de 75 mio. kr. gå til at styrke erhvervets rammevilkår, gøre sektoren bedre rustet til at øge råvaregrundlaget og fremme eksporten.

Claus Hjort Frederiksen kalder på sit pressemøde, hvor finansloven blev præsenteret, landbruget for en ”vigtig del af grundlaget for at skabe vækst og arbejdspladser uden for de store byer”. Derfor skal forslaget også ses som en del af flere initiativer, der samlet skal føre til en øget vækst i hele landet.

I løbet af efteråret vil regeringen derfor fremlægge et samlet udspil, som skal understøtte en fremgang i de erhverv, der særligt er repræsenteret uden for de større byer og landdistrikter, hvilket altså blandt andet omfatter landbruget.

Af andre initiativer, som regeringen mener, skal være en del af udspillet, nævnes en liberalisering af planloven og lavere priser på pendlerkort over Storebæltsbroen. På denne måde vil regeringen med Claus Hjort Frederiksens egne ord ”understøtte langsigtet vækst og udvikling over hele landet”.

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs